DokaCAD pentru Revit – planificarea productivă a cofrajelor în BIM

MEq
By MEq ianuarie 30, 2020 22:55

DokaCAD pentru Revit – planificarea productivă a cofrajelor în BIM

Digitalizarea și Construction 4.0 promit câștiguri semnificative de productivitate pentru industria construcțiilor și pentru procesele și procedurile sale complexe de planificare. Utilizarea metodei BIM (Building Information Modelling) în proiectarea construcțiilor este un factor cheie pentru aceste câștiguri. Modelele BIM sunt din ce în ce mai utilizate ca bază pentru planificarea cofrajelor. Astfel, Doka lansează puternicul său software pentru planificarea automată a cofrajelor, DokaCAD pentru Revit.

Sistemele de cofraje eficiente influențează semnificativ succesul unui proiect de construcție, care necesită o planificare corectă și fiabilă a cofrajelor și o planificare optimă a ciclului. Software-ul BIM poate fi utilizat pentru a simula situațiile și a determina secvența optimă de construcție înainte de începerea proiectului. Modelul BIM pentru carcasă trebuie să ofere o reprezentare detaliată a cofrajului. Aici intervine Doka. Compania are propriul său centru de competență BIM care asigură implementarea cu succes a metodei BIM. Centrul cuprinde circa 20 de angajați și 50 de designeri BIM la nivel mondial, care lucrează în domeniile planificării, vizualizării și simulării soluțiilor de cofrare.
Doka colaborează strâns cu Autodesk pentru a crea modele de construcție compatibile cu BIM. Autodesk este un partener din domeniunl arhitecturii, ingineriei și construcțiilor (AEC), lider în industrie, care oferă modalități de lucru automatizate și în rețea pentru sectorul de construcții viitor.

Prezentarea DokaCAD pentru software-ul Revit
DokaCAD pentru software-ul Revit reprezintă procesul general de planificare a cofrajelor în metoda BIM. Este un plug-in Autodesk Revit care permite planificarea automată a cofrajelor în software-ul BIM. Printre altele, acest software de planificare puternic permite planificarea rapidă a cofrajelor 3D pentru toate tipurile de proiect, crește productivitatea prin utilizarea ghidurilor de poziționare și sprijină colaborarea BIM. DokaCAD for Revit oferă acces la peste 40.000 de soluții de model testate Doka, pentru o planificare rapidă și eficientă.

Folosirea automatizării cofrajelor economisește timp comparativ cu componentele de poziționare manuală și oferă soluții corecte din punct de vedere tehnic de fiecare dată. DokaCAD for Revit poate fi utilizat pentru a stabili cicluri care optimizează siguranța, timpul și costurile, precum și planurile de asamblare și desfășurare a elementelor cofrajului, inclusiv factura materialelor.

Companiile de construcții pot utiliza designuri de cofraje furnizate de Doka în propriul model Revit fără pierderi de date. De asemenea, își pot planifica singuri cofrajele: pe lângă software, Doka oferă o bibliotecă extinsă Revit de aproximativ 4.500 de componente de cofrare care pot fi utilizate gratuit. Sistemele Revit de la Doka au un nivel ridicat de detaliu (LOD) de 400.
DokaCAD for Revit a fost prezentat public pentru prima dată la Universitatea Autodesk din Darmstadt, Germania, în octombrie 2019, și va fi disponibil pentru clienții Doka începând cu sfârșitul primului trimestru 2020.

MEq
By MEq ianuarie 30, 2020 22:55

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION