De ce este esențială alegerea anvelopei perfecte pentru lucrul în carieră

MEq
By MEq septembrie 9, 2020 12:08

De ce este esențială alegerea anvelopei perfecte pentru lucrul în carieră

Pentru echiparea autobasculantelor CAT 775G, alegerea au reprezentat-o cele mai bine vândute anvelope pentru carieră de la BKT, EARTHMAX SR 45 M, în dimensiunea 24.00 R 35. Alegerea a fost dictată de caracteristicile unice ale acestei anvelope, concepută special pentru camioanele cu șasiu rigid care trebuie să se deplaseze în medii noroioase.

Conducerea unei autobasculante de 120 de tone, încărcate la maximum, într-o carieră de argilă (alunecoasă) este munca de zi cu zi a lui Alfie Jones. El răspunde pentru giganții pe roți care lucrează în Nanpean, Cornwall (UK), într-una dintre cele mai importante exploatații ale multinaționalei Imerys – unul dintre liderii mondiali în extragerea și furnizarea de materiale speciale pentru industrie.

EARTHMAX SR 45 M este o anvelopă radială All Steel, special concepută pentru autobasculantele rigide ce operează în medii cu suprafețe noroioase, fiind disponibilă cu trei tipuri de compus – normal, rezistent la căldură și rezistent la tăiere. O caracteristică a acestei anvelope top de gamă este adâncimea E-4 a benzii de rulare, care permite o rezistență constantă împotriva numeroaselor obstacole pe șantiere (cum sunt carierele), unde condițiile sunt foarte dificile. Versiunile ce includ compuși cu rezistență la tăiere și rezistență la căldură garantează o tracțiune excelentă și o rezistență superioară și în cazul transportului pe distanțe lungi.

„În carieră, trebuie să ne deplasăm rapid pe un teren dificil, pentru a încărca și transporta materialul extras. Din acest motiv, avem nevoie de o anvelopă care să ne ofere siguranță, care să aibă o aderență excelentă, o bandă de rulare lată, capabilă de performanțe excelente chiar și atunci când camionul este încărcat complet, însă fără să afecteze consumul vehiculului” – spune Jones. „La primii stropi de ploaie, terenul bogat în argilă devine foarte alunecos, iar acesta este momentul în care trebuie să ne bazăm pe vehicul și pe anvelopele sale. Este o adevărată provocare cu care trebuie să te confrunți atunci când lucrezi într-o astfel de carieră”- conchide Alfie Jones.

Ca și cum ar deschide o investigație, și în cazul carierei Nanpean din sud-vestul Angliei, BKT a pus toate întrebările necesare pentru a identifica nevoile reale, astfel încât să poată veni cu cea mai bună soluție posibilă.

MEq
By MEq septembrie 9, 2020 12:08

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION