De ce cilindrii frontali de basculare Alpha de la Hyva sunt revoluționari

MEq
By MEq mai 12, 2020 14:15

De ce cilindrii frontali de basculare Alpha de la Hyva sunt revoluționari

Cilindrii frontali Hyva sunt recunoscuți la nivel global pentru durabilitatea și fiabilitatea lor în toate condițiile de utilizare. Ca lider în producția de cilindri telescopici de basculante, Hyva proiectează și fabrică o gamă extinsă și personalizată de cilindri Front-End cu o capacitate de ridicare de la 5 până la 100 t. Printr-un design inovativ, ce presupune un volum redus de ulei pentru o basculare mai rapidă, Hyva a reușit să fabrice cel mai ușor cilindru de basculare din industrie. | M. Equipment

Noua Serie Alpha reprezintă a cincea generație de soluții frontale de basculare aduse de Hyva pe piața camioanelor basculante în ultimele trei decenii. Inginerii care s-au aflat în spatele acestui nou concept au avut în vedere patru factori-cheie: segmentul focus, eficiența transportului, siguranța și fiabilitatea.

Focalizare pe segment
Pentru a optimiza eficiența, siguranța și fiabilitatea transportului, trebuie luate în considerare regimul tipic de operare și condițiile existente în fiecare segment de aplicabilitate. Astfel, nu este nici practică, nici logică încercarea de a proiecta o singură soluție optimizată atât pentru aplicații de construcții urbane, cât și pentru aplicații grele miniere.

Eficiența transportului
Obiectivul a fost crearea unui kit complet cu performanțe maxime, la o greutate minimă, dar cu cel mai scurt ciclu de basculare posibil. Fără excepție, fiecare ansamblu și componentă au fost analizate și optimizate pentru a oferi un produs cu o greutate redusă. Fețele de oprire și ridicare ale cilindrilor au fost reproiectate pentru a permite viteze mari de basculare și coborâre. Iar diametrele tubului hidraulic și ale furtunului, precum și presiunile de lucru au fost astfel selectate încât solicitările sistemului hidraulic să fie minimizate.

Siguranța
În toate circumstanțele, operatorul trebuie să aibă un control complet asupra sistemului de basculare. Chiar și în cazul neplăcut al unei avarii a furtunului, operatorul ar trebui să fie în măsură să controleze coborârea benei basculante. Pentru aceasta, Hyva a dezvoltat noile distribuitoare HT cu instalare directă pe port-ul (conexiunea) cilindrului. În plus, siguranța vehiculului este crescută prin îmbunătățiri ale designului cilindrului, pentru a spori stabilitatea în timpul basculării.

Fiabilitatea
Pe lângă reducerea greutății, analiza detaliată a fiecărui ansamblu și componentă a avut ca scop și optimizarea duratei de exploatare. Iar pentru a valida deciziile tehnologice adoptate, Hyva a derulat programe intensive de testare.

Programul intensiv de dezvoltare a sistemului frontal de basculare Alpha a avut ca rezultat următoarele evoluții:
– Un design de cilindru complet nou, cu modificări la aproape fiecare componentă, exceptând sistemul de etanșare.
– Un nou rezervor hidraulic cu o capacitate perfect potrivită cu volumul cilindrului, cu o carcasă ranforsată și montare cu chingă, care să evite acumularea momentelor de stres în punctele de prindere. Rezervorul prezintă, de asemenea, un sistem optimizat de aerisire. Acestea nu reprezintă doar o îmbunătățire funcțională, ci și una estetică (designul inteligent va îmbunătăți aspectul oricărui camion).
– Un distribuitor inovator HT montat pe cilindru ce încorporează o nouă supapă de presiune, foarte fiabilă și stabilă, pentru o siguranță maximă.
– O nouă pompă hidraulică cu roți dințate cu o fiabilitate mai mare într-un interval mai extins de presiuni decât fostele pompe hidraulice Hyva.

Cei mai populari cilindri telescopici de basculare Hyva sunt tip FC (capac) și FE (tip ochi).
Caracteristici ale cilindrilor Hyva Alpha:
• Dimensiuni mai mici și greutate mai mică, susținând însă parametrii-cheie de lucru;
• Mai robuști și mai adecvați pentru a lucra la o presiune de 250 de bari;
• Două versiuni: standard (STD), pentru aplicații de construcții, și heavy-duty (HD), pentru minerit și condiții grele de operare;
• Suporții cilindrilor în versiuni cu sau fără gresare;
• Design modern și optimizat al cilindrilor și suporților.

Eforturi intense de analiză și testare
Aceste rezultate au fost obținute numai după cercetări, proiectări și analize extinse, folosind tehnici sofisticate. Fiecare produs a fost intens testat în laborator pentru a verifica respectarea specificațiilor de proiectare, cu până la 5 platforme de testare simultană. Numeroși cilindri de testare au cedat sub incidența unei sarcini laterale, pompele hidraulice au îndurat peste 200.000 de cicluri de basculare în dierite simulări, noul design al distribuitorului HT a fost riguros testat într-un program similar, iar funcțiile de ridicare și oprire ale cilindrilor au fost verificate pe toate modelele. Faza de proiectare a presupus peste o mie de ore. La fel și testele de laborator. Niciodată până acum în istoria Hyva nu s-a depus un efort atât de mare pentru testare și verificare, însă beneficiile acestei abordări aprofundate sunt atât de evidente încât compania intenționează să-și intensifice capacitățile și programele de testare în anii următori.

Rezultatul? Practic, perfect!
Pe măsură ce proiectul a avansat, barierele au fost depășite, iar realizările, evidente. Motivată de atingerea eficienței, siguranței și fiabilității pentru clienți, echipa tehnologică Hyva a venit cu o soluție de basculare frontală care este practic perfectă. Pentru că fiecare camion basculant merită o soluție de basculare Hyva Alpha.

MEq
By MEq mai 12, 2020 14:15

ADVERTISING

Twitter M. Equipment

ARCHIVE

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031