Dana extinde sistemul de transmisie e-Powertrain și oferta pentru utilaje de construcții

MEq
By MEq mai 11, 2020 21:09

Dana extinde sistemul de transmisie e-Powertrain și oferta pentru utilaje de construcții

Dana Incorporated a anunțat adăugarea a două noi modele de axe Spicer pentru încărcătoare telescopice medii și mari, extinzându-și gama de tehnologii de acționare și mișcare pentru utilaje de construcții. În plus, cu ocazia târgului Conexpo 2020 din martie, Dana și-a prezentat și brandul Spicer Torque-Hub de transmisii pentru utilaje pe șenile și pe roți, cu acționare convențională (diesel) sau electrică, pentru o varietate de aplicații de construcții, precum și pentru un sistem de transmisie directă e-Powertrain, conceput pentru a accelera implementarea electrificării pe vehiculele profesionale grele.

„Axarea pe hibridizare și electrificare a vehiculelor de construcții a devenit din ce în ce mai importantă pentru clienții noștri”, a declarat Aziz Aghili, președintele Dana Off-Highway Drive and Motion Systems. „Dana continuă să investească în resursele noastre tehnologice și în capacitatea de fabricație pentru a ajuta producătorii de utilaje pentru construcții să optimizeze performanțele arhitecturilor vehiculelor, folosind totodată noi tehnologii.”

Vehicule profesionale
În prezent, Dana oferă un sistem complet de transmisie e-Powertrain pe bază de acumulatori, ideal pentru aplicații vocaționale, cu cicluri de serviciu bine definite și având capacitatea de a reveni la bază pentru reîncărcare. Valorificând tehnologiile de electrificare care sunt deja implementate pe mai mult de 16.000 de vehicule în întreaga lume, configurația de transmisie directă este proiectată pentru a se potrivi arhitecturilor actuale ale vehiculelor. Totodată, este disponibilă pentru instalare ulterioară pe autobasculante rigide, autobetoniere, automacarale și pe alte vehicule heavy-duty.

Telehandlere
Dana urmează să lanseze două noi modele de axe Spicer, concepute pentru telehandlere cu motor diesel, cu capacități de ridicare de la 16.000 până la 25.000 kg. Aflate în prezent în faza de testare în teren, axele le permit producătorilor să planifice un sistem de transmisie care să asigure un echilibru optim între performanță, durabilitate și greutate.

Axa heavy-duty Spicer 213 este programată pentru a intra în producție către finele lui 2020, iar modelul Spicer 214 va fi gata pentru comercializare la începutul lui 2021.
Pe lângă noile axe, Dana oferă mai multe tehnologii ce sprijină hibridizarea și electrificarea manipulatoarelor telescopice, incluzând aici e-Axles (punți electrice), e-Gearboxes (cutii de viteze electronice), soluții de pompe de tracțiune/generator, comenzi și sisteme tehnologice de mișcare.

Platforme mobile de lucru la înălțime
Marca Spicer Torque-Hub de transmisii pentru sisteme pe roți și pe șenile prezintă un design planetar compact, ideal pentru platformele mobile de lucru la înălțime (MEWP) cu motorizare diesel și electrică.
De asemenea, Dana proiectează și produce o gamă largă de sisteme de mișcare Brevini destinate producătorilor de echipamente originale (OEM), care să îi ajute să se încadreze în standardele ce țin de designul platformei, sistemele de detectare a sarcinii și detectare dinamică a terenului, cerințele de siguranță și alte standarde globale de siguranță pentru MEWP.

Încărcătoare compacte pe șenile
Sistemul de transmisie Dana pentru încărcătoare compacte pe șenile presupune un pachet ce cuprinde o transmisie în două trepte Spicer Torque-Hub și un motor hidraulic cu două trepte, ce asigură un cuplu superior, manevrabilitate și viteze de deplasare adecvate.

MEq
By MEq mai 11, 2020 21:09

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION