DAF Trucks prezintă noul CF Electric cu autoșasiu 6×2

MEq
By MEq noiembrie 26, 2019 11:03

DAF Trucks prezintă noul CF Electric cu autoșasiu 6×2

DAF Trucks prezintă noul CF Electric cu autoșasiu în configurația 6×2. Primele vehicule vor fi testate pe teren ca autospeciale de gunoi, în Olanda. La începutul lui 2020, orașul Rotterdam și societatea Cure vor utiliza versiunea complet electrică 6×2, prevăzută cu macara de încărcare. Toate aceste vehicule sunt dotate cu linie motoare VDL E-Power, iar suprastructura electrică este furnizată de VDL Translift.

Încă de la finele anului 2018, primele cap-tractoare 4×2 DAF CF Electric au fost utilizate pentru diverși transportatori olandezi, precum și pentru lanțul de supermarketuri Jumbo. Aceste camioane fac parte dintr-un test extensiv de teren, fiind folosite la transportul de bunuri de la și spre destinații precum supermarketuri și centre de distribuție. De asemenea, în Germania, o companie de logistică operează în prezent două camioane CF Electric pentru transportul regional de containere. Datorită eficienței, dar și aplicabilității practice, DAF CF Electric a câștigat anul acesta prestigiosul premiu „Camionul Verde” (Green Truck Award) în Germania.

Deoarece în timpul operării, camionul prezintă atât emisii scăzute, cât și un nivel redus de zgomot, CF Electric reprezintă soluția ideală nu doar pentru distribuția urbană, ci și pentru colectarea deșeurilor menajere. În acest scop, DAF a proiectat un autoșasiu cu 3 axe, cu o axă directoare și o capacitate de încărcare superioară. Masa totală a versiunii CF Electric 6×2 este 28 tone.

Linia motoare VDL E-power dezvoltă o putere de 210 kW și un cuplu de 2000 Nm, asemenea cap-tractorului CF Electric. Linia motoare este alimentată de un grup de baterii cu o putere de 170 kWh, suficientă pentru a asigura autonomia vehiculului pe traseele obișnuite de colectare a deșeurilor menajere. În mod normal, autospecialele de gunoi revin la bază pentru golire cam la fiecare câteva ore. Camioanele electrice vor avea astfel posibilitatea de a se reîncărca, pentru a atinge 80% din capacitatea bateriei în doar 30 de minute.

MEq
By MEq noiembrie 26, 2019 11:03

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION