DAF își extinde gama de camioane electrice cu “emisii zero” pentru distribuție urbană

MEq
By MEq aprilie 23, 2021 15:01

DAF își extinde gama de camioane electrice cu “emisii zero” pentru distribuție urbană

DAF Trucks introduce LF Electric, un camion de distribuție complet electric de 19 tone pentru aplicații urbane. Vehiculul de ultimă generație oferă o autonomie de până la 280 de km.

Camioanele CF Electric au adunat deja câteva sute de mii de kilometri pentru clienți de profil, consolidând experiența DAF în ceea ce privește tehnologia transmisiei electrice. Noul LF Electric este cel mai recent produs DAF echipat cu o transmisie complet electrică.

Motorul electronic al camionului LF Electric furnizează 250 kW putere nominală (370 kW de vârf) și un cuplu nominal de 1.200 Nm (3.700 Nm de vârf). Energia provine de la un pachet de baterii litiu-fier-fosfat (LFP) cu un conținut energetic brut de 282 kWh (254 kWh efectiv). Acest pachet oferă camionului LF Electric o autonomie de nu mai puțin de 280 km ultra-silențioși și cu „zero emisii” – mai mult decât suficient pentru nevoile operatorilor de distribuție urbană.

DAF utilizează așa-numitele baterii LFP (litiu-fier-fosfat) pe toate vehiculele complet electrice. Acestea sunt baterii de ultimă generație, care nu conțin cobalt sau magneziu, în ideea de a fi sustenabile. În plus, sunt mai bine ambalate – rezultând o densitate de energie mai mare per litru –, iar procesul chimic al bateriei asigură cea mai mare siguranță termică. Bateriile LFP au o garanție de 6 ani, ilustrând încrederea DAF în ceea ce privește performanța, fiabilitatea și durabilitatea.

O caracteristică specială a noului DAF LF Electric este „sistemul de încărcare combinat” (Combined Charging System). Acesta permite încărcarea camionului de la rețeaua electrică obișnuită și este ideal atunci când camionul revine la baza la finalul zilei. Prin încărcare lentă (400 V c.a., 22 kW, trifazat), acumulatorul poate fi încărcat de la 20% la 80% în 6,5 ore. O încărcare completă (0% – 100%) durează până la 12 ore. Dacă sunt disponibile echipamente dedicate, încărcarea rapidă a bateriilor (650 V DC, 150 kW) va dura doar 60 de minute de la 20% la 80% sau 2 ore pentru o încărcare completă.

Opțional, noul DAF LF Electric este disponibil cu un e-PTO de 400 V pentru alimentarea echipamentelor auxiliare, cum ar fi o instalație electrică de răcire sau o macara electrohidraulică. Acest lucru elimină necesitatea unui generator separat și va avea ca rezultat un camion de distribuție complet cu „zero emisii”.

LF Electric este disponibil inițial ca vehicul cu șasiu rigid de 19 t, cu o gamă de ampatamente de 5,3 sau 5,85 m. Camionul oferă o alocare de carosare & sarcină utilă de 11.700 kg, ceea ce este suficient pentru majoritatea aplicațiilor de distribuție urbana.
Camionul DAF LF Electric, dezvoltat în colaborare cu Dana Inc, va intra în producție la Leyland Trucks în Marea Britanie, în luna mai.

MEq
By MEq aprilie 23, 2021 15:01

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION