Cummins și NPROXX – acord joint venture pentru dezvoltarea tehnologiei de stocare a hidrogenului

MEq
By MEq iunie 23, 2020 22:14

Cummins și NPROXX – acord joint venture pentru dezvoltarea tehnologiei de stocare a hidrogenului

Cummins Inc., lider global în domeniul tehnologiei și al soluțiilor de propulsie, a anunțat un acord de asociere comună (fiecare va deține 50%) cu NPROXX, lider în stocarea și transportul de hidrogen, pentru dezvoltarea de tehnologii de stocare a hidrogenului. Acordul va continua sub denumirea NPROXX.

Asocierea comună vizează oferirea de produse de stocare a hidrogenului și gazelor naturale comprimate, atât pentru aplicații rutiere, cât și pentru transportul feroviar. De asemenea, acordul face parte dintre numeroasele acțiuni întreprinse de Cummins în ultimul timp pentru aprofundarea capacităților de dezvoltare în tehnologiile de producție a pilelor de combustie cu hidrogen.

„Suntem încântați să combinăm expertiza Cummins, inovația și angajamentul față de succesul clienților cu cele mai importante tehnologii de stocare a hidrogenului NPROXX”, a declarat Tom Linebarger, președinte și CEO, Cummins Inc. „Pentru a merge către un viitor fără emisii de carbon, lumea va necesita soluții multiple de propulsie, inclusiv combustibil diesel avansat, gaz natural, energie electrică, pile de combustie, tehnologie hibridă etc, iar Cummins se angajează să fie un deschizător de drum (…). Adăugarea de soluții de stocare a hidrogenului în portofoliul nostru actual ne va permite să accelerăm viabilitatea și adoptarea acestor tehnologii pe piețele comerciale.”

Achiziția Hydrogenics Corporation, în septembrie 2019, i-a permis companiei Cummins să aibă acces la tehnologii PEM (proton exchange membrane) și pe bază de pile de combustie alcaline pentru a genera hidrogen. De asemenea, Cummins a investit și în LOOP Energy, a semnat un memorandum cu Hyundai Motor Company și a investit în dezvoltarea de pile de combustie cu oxizi solizi.

„Cummins are peste 2.000 de implementări de pile de combustie într-o varietate de aplicații on- și off-highway, precum și peste 500 de implementări de sisteme de electroliză”, a adăugat Linebarger. „Continuăm să ne dezvoltăm capacitățile în tehnologiile pilelor de combustie, iar acest parteneriat cu NPROXX este un alt pas înainte.”

MEq
By MEq iunie 23, 2020 22:14

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION