Cotă de piață în creștere cu 0,8% în 2019 pentru MHS Truck & Bus Group

MEq
By MEq ianuarie 28, 2020 11:22

Cotă de piață în creștere cu 0,8% în 2019 pentru MHS Truck & Bus Group

Anul trecut, cota de piaţă înregistrată de MHS Truck & Bus Group în ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi a crescut cu 0,8%, în condițiile scăderii pieței totale cu 8%. Pe piața vehiculelor de construcții și specializate grele noi, MHS Truck & Bus a înregistrat o cotă de piață de 26%, ocupând poziția de lider.

Rezultatele obținute în 2019 de MHS Truck & Bus Group au fost confirmate atât pe plan național, cât și internațional. Grupul a fost distins cu locul I oferit de către Camera de Comerț și Industrie a României pentru activitatea desfășurată în domeniul său, precum și cu Trofeul “Importer of the Year 2019”, acordat de MAN Truck & Bus SE.

Cele mai solicitate modele în 2019 au fost MAN TGX 18 tone 4×2 (autotractor), MAN TGS 41 tone 8×4 (autobasculantă) și MAN TGS 35 tone 8×4 (autobetonieră), MHS Truck & Bus Group livrând câteva flote. Astfel, pe segmentul de transport internațional grupul a livrat o flotă de peste 30 de camioane și două flote de peste 20 de camioane, iar pe segmentul de transport distribuție – o flotă de peste 30 de camioane. Pe segmentul autocarelor și autobuzelor, compania a livrat, în 2019, către clienții săi, un număr de 7 unități.

Activitatea grupului pe segmentul de vehicule comerciale grele rulate a reprezentat, în 2019, un an de consolidare și dezvoltare. Astfel, au fost livrate peste 400 de unități, activitatea fiind concentrată în mod constat pe optimizarea platformei online de prezentare a ofertelor de vehicule disponibile în stoc, cu scopul de a permite accesul rapid și facil al clienților la toată gama de oferte. De asemenea, la începutul anului 2020, MHS Truck & Bus Group a lansat o aplicație dedicată diviziei MAN Rulate, unde clienții pot verifica rapid și ușor stocul disponibil de camioane rulate și locația în care pot fi vizionate.

Și activitatea de After Sales s-a dezvoltat pe parcursul anului precedent, înregistrându-se o creștere semnificativă a unuia dintre cei mai importanți indicatori: numărul lucrărilor de service. Astfel, în 2019 au fost înregistrare cu 13,2% mai multe lucrări de service în comparație cu 2018. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut cu 11% față de 2018. Un rezultat extrem de important pentru activitatea de After Sales a Grupului l-a reprezentat dublarea, pentru al doilea an la rând, a contractelor de service Comfort și ComfortPlus, în comparație cu anul precedent. Astfel, se atestă încă odată faptul că activitatea de îmbunătățire continuă a serviciilor și atenția constantă îndreptată către nevoile și cerințele clienților reprezintă unul dintre cele mai importante target-uri ale grupului. Contractele de service Comfort și ComfortPlus cuprind toate reviziile și schimburile de ulei care sunt enumerate în planul de revizii al autovehiculului, cel din urmă oferind și garanția sistemului de propulsie, care la nevoie poate fi extinsă asupra garanției totale a mașinii. Fiecare contract de service achiziționat include și un curs gratuit MAN ProfiDrive.

În 2019, activitatea de After Sales s-a caracterizat printr-un grad ridicat de ocupare a atelierelor service și datorită campaniilor permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programului de garanţie extinsă a pieselor de schimb, ofertelor speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate produselor și sezonului). De asemenea, MHS Truck Service a oferit și anul trecut tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani. Tot în 2019, flota de ateliere mobile MAN Mobile24 a fost reînnoită cu 7 unități MAN TGE 3.180 dotate cu echipamente moderne specifice activității de service vehicule comerciale grele.

Un element adițional important de garantare a calităţii serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfecționare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile sunt organizate conform conceptelor MAN Academy şi standardelor MAN, cele două centre de perfecţionare oferind atât cursuri teoretice, cât şi practice.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul trecut a 8-a generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN. Programul va continua și în 2020 sub denumirea MANTech2030.

VW vehicule comerciale ușoare în cadrul MHS Truck & Bus Group
Dealerul VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group a înregistrat în 2019 vânzări de aproximativ 100 de unități de vehicule noi și rulate. Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service – Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare de vehicule comerciale noi şi rulate, cât şi servicii de After Sales.

Perspective pentru 2020
2020 va fi un an dedicat noutăților, dezvoltării și îmbunătățirii continue a activității MHS Truck & Bus Group. “Anul acesta va fi marcat în primul rând de lansarea – atât la nivel internațional, cât și național – a noii generații de camioane MAN TG3, moment mult așteptat de clienți”, a declarat Claudia Iordache, Director executiv al MHS Truck & Bus. “De asemenea, tot anul acesta vom demara și vânzarea pe piața locală a gamei de vehicule comerciale ușoare MAN TGE.”

MHS Truck & Bus Group pune foarte mare accent pe tehnologiile noi care sporesc calitatea serviciilor oferite clienților săi. De aceea, compania se va concentra în 2020 pe implementarea și promovarea intensivă a soluțiilor digitale, specifice vehiculelor comerciale MAN. “Dezvoltarea continuă și îmbunătățirea serviciilor oferite clienților reprezintă o preocupare constantă pentru compania noastră. Anul 2020 va fi dedicat, de asemenea, și dezvoltării rețelei naționale de service-uri MHS Truck Service prin inaugurarea unui nou sediu MAN în Oradea, care va oferi clienților din zona respectivă atât servicii de vânzare, cât și de After Sales”, a adăugat Claudia Iordache.

La fel ca și în anul precedent, în 2020, MHS Truck & Bus Group se va concentra pe a-și sprijini clienții și activitatea acestora prin îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. “De aceea, pe lângă produsele premium fiabile oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After Sales – pentru a asigura simplificarea activităților derulate – și la oferirea soluției potrivite fiecărui segment de client”, a conchis Claudia Iordache.

Pachetul de servicii After Sales include MAN Mobile24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel european, cât și international.

MEq
By MEq ianuarie 28, 2020 11:22

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION