Compresoarele mobile M55 și M59 impun noi standarde în clasa de 5 m³

MEq
By MEq iulie 9, 2019 20:13

Compresoarele mobile M55 și M59 impun noi standarde în clasa de 5 m³

Un nou șasiu, noi motoare conforme cu legislația europeană și nord-americană privind emisiile, o variantă ușoară cu uși din PE și numeroase opțiuni, precum tratarea aerului comprimat și generatoare pentru obținerea simultană de aer comprimat și curent electric – toate acestea sunt oferite de noile compresoare mobile Mobilair M55 și M59. Și datorită reglării pV, pot fi acoperite intervale mari de presiune cu același sistem.

În cazul reglării pV cunoscute de la modelele Mobilair mai mari, presiunea maximă (p), care poate fi reglată continuu, are o influență directă asupra debitului volumetric maxim (V). Datorită acestui sistem de control flexibil este posibilă funcționarea cu același sistem a unui picamer cu maxim 7 bar sau sablarea la 10 bar. Reglarea presiunii se face simplu, prin apăsarea unui buton la controlerul consacrat Sigma Control Smart, la fel ca și pornirea simplă a instalației. Diferența dintre M55 și M59 constă în motorizare și în zona de distribuție.

M55 este acționat de un motor Kubota, care îndeplinește standardul de emisii EPA Tier 4 pentru SUA și Canada. În schimb, M59 este acționat de un motor Hatz, care îndeplinește standardul de emisii european Stage V. Modelul european M59 este disponibil și într-o versiune sub 750 kg, care permite un șasiu fără frână. Astfel, șoferul nu are nevoie de un permis de conducere special pentru remorcă, poate alege un vehicul tractor mai mic, iar decuplarea și manevrarea compresorului pe șantier se face manual.

Pentru a compensa masa suplimentară a filtrului de particule necesar, oferind în continuare un compresor mobil cu aftercooler opțional și un rezervor de combustibil suficient de mare pentru un schimb întreg de o zi, Kaeser a adoptat o abordare constructivă ușoară. Aluminiul oferă avantaje în ceea ce privește greutatea comparativ cu polietilena (PE), fără a compromite robustețea și menținerea valorii pe termen lung.

Modelul M59 este disponibil, la cerere, cu un șasiu cu frânare inerțială. Acesta se folosește, de exemplu, atunci când utilizatorul alege un generator sau un echipament de tratare a aerului comprimat cu o combinație de filtru pentru aer comprimat fără ulei. Pentru prima dată, protecția împotriva zgomotului se face folosind capote din polietilenă sinterizată prin rotație. La ambele versiuni, două uși mari oferă un acces excelent la toate punctele de service.

MEq
By MEq iulie 9, 2019 20:13

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest