Cilindrul compactor vibrator tandem Mecalac TV1200, nominalizat la Innovation Award pentru design, la Bauma 2019

MEq
By MEq februarie 9, 2019 00:40

Cilindrul compactor vibrator tandem Mecalac TV1200, nominalizat la Innovation Award pentru design, la Bauma 2019

Grupul Mecalac și-a construit reputația inovatoare pe proiectarea și producerea utilajelor de construcții destinate șantierelor urbane. În 2017, odată cu achiziționarea fabricii din Coventry, Marea Britanie, Mecalac și-a diversificat gama existentă de utilaje – excavatoare și încărcătoare –, adăugând buldoexcavatoare, dumpere de șantier și cilindri compactori.

Mecalac – inovații pentru oameni
Fiecare produs Mecalac prezintă un poțential de îmbunătățire continuă a performanței, confortului, manevrabilității și siguranței, atât pentru utilizatori, cât și pentru întregul șantier. Astfel, departamentul R&D al Grupului Mecalac propune diferențierea prin inovație.

TV1200, axat pe două arii majore de îmbunătățire
După adăugarea gamei de cilindri compactori în oferta sa de produse, Mecalac a căutat imediat noi modalități de a îmbunătăți eficiența muncii și siguranța operatorului. Așa că a început cu poziția acestuia. Majoritatea cilindrilor compactori tandem sunt manevrați cu ajutorul volanului. Prezența coloanei de direcție îl obliga pe operator să se strecoare pe lângă pentru a se putea așeza pe scaun. Odată așezat, cu o mână manevrează volanul, iar pe cealaltă o ține pe manetă, toate acestea în timp ce este atent la traiectoria tamburului față.

Oboseala, crampele musculare și articulare, precum și riscul alunecării/căderii la urcare/coborâre sunt probleme inerente ale acestui design tradițional. Prin urmare, Mecalac R&D a primit dubla sarcină de a facilita accesul și a îmbunătăți poziția de conducere a operatorului pentru eficacitate, siguranță și confort.

TV1200 – pionier într-o nouă generație de cilindri compactori
Din gama sa de șase cilindri vibratori tandem, Grupul Mecalac a ales modelul TV1200 pentru a-și prezenta inovația. Acest nou concept este condus exclusiv cu ajutorul joystick-ului de pe consola din dreapta. Prin eliminarea coloanei de direcție, Mecalac a revoluționat modalitatea de acces și de conducere a acestui tip de utilaj. Niciodată accesul nu a fost mai sigur, iar condusul atât de confortabil.

Spațiul eliberat permite operatorului să se așeze cu ușurință în scaun, treptele au fost reproiectate pentru un acces ușor de pe orice parte, mișcările sunt fluide și nu există obstacole peste care să treci. Din poziția așezat și cu mâna dreaptă pe joystick, operatorul are tot confortul în zona picioarelor. Odată înlăturată coloana de direcție, operatorul are o vedere clară asupra principalelor informații de conducere. Controlând direcția prin intermediul joystick-ului de pe consola din dreapta, Mecalac oferă o conducere mai sigură, simplificată, în trend cu strategiile de ultimă generație privind interfața om-mașină.

TV1200 – design reinventat
Apoi, designul Mecalac a trebuit adaptat modelului TV1200. Design în adevăratul sens – o arhitectură care să respecte eficiența, confortul și siguranța operatorului și a întregului personal de pe șantier. Întreaga arhitectură a cilindrului a fost reproiectată pentru o vizibilitate mai bună care să ușureze operarea și să răspundă cerințelor utilizatorilor. Liniile au fost reproiectate, forma suportului bandajelor se integrează acum cu cea a capotei și a fost adăugată o grilă frontală. TV1200 este un untilaj cu aspect clasic Mecalac și adaptat strategiilor vehiculelor rutiere. Operatorul este în centrul acestui nou design, datorită standardelor inovatoare în termeni de ergonomie și de arhitectură a utilajelor de construcții. Este sigur și simplu de utilizat, confirmând încă o dată iscusința și inovația Grupului Mecalac.

Cilindrul compactor vibrator tandem TV1200 a atras atenția juriului Innovation Award, organizat cu ocazia desfășurării expoziției internaționale Bauma 2019. Grupul Mecalac a fost nominalizat în categoria Design.

MEq
By MEq februarie 9, 2019 00:40

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest