Sunt uneltele de lucru Cat Smart cu adevărat smart?

MEq
By MEq noiembrie 25, 2020 15:23

Sunt uneltele de lucru Cat Smart cu adevărat smart?

Maximizarea timpului de operare pe șantier este importantă, iar utilizarea uneltelor potrivite este o modalitate de a face mai mult. Cu uneltele de lucru potrivite, puteți face diferența în termeni de productivitate. | Marius IANCU

Câteva caracteristici care diferențiază uneltele de lucru Smart de cele standard:
– Recunoașterea uneltei de lucru (atunci când unealta este conectată, utilajul Cat știe ce tip de unelată folosește).
– Selectarea afișajului (conectarea unei unelte de lucru inteligente Cat deblochează setări și opțiuni suplimentare de afișare pentru a vă ajuta să controlați mai bine unelata de lucru).
– Selectarea modului (puteți opta pentru unul dintre cele două moduri de control cu o unealtă de lucru inteligentă – Machine Control sau Attachment Control. În modul Attachment Control (controlul uneltei), operatorul folosește joystick-urile pentru a controla atât unelata de lucru, cât și utilajul).

Funcția Assist face mai eficiente uneltele de lucru Smart
Unul dintre marile avantaje ale uneltelor de lucru Smart ține de funcțiile lor tehnologice. Lama Autogreder (Smart Grader Blade) și Lama Buldozer (Smart Dozer Blade) dispun de funcția ASSIST. Această tehnologie permite selectarea modelului Cross Slope Right sau Cross Slope Left și menține setarea înclinării transversale, independent de unghiul de operare al utilajului. La selectarea modelului Cross Slope Right, mișcarea înainte/înapoi a joystick-ului dreapta controlează partea dreaptă a lamei prin ridicarea și coborârea cilindrului de ridicare al atașamentului. Utilajul/unealta de lucru va controla partea stângă a lamei pentru a menține înclinarea transversală dorită, permițându-i operatorului să urmărească în continuare partea dreaptă a lamei. Modelul Cross Slope Left inversează această setare.

Pe măsură ce lama este înclinată, iar geometria se schimbă, unealta de lucru calculează și menține setarea înclinării transversale. Unealta chiar păstrează unghiul dorit al înclinării transversale atunci când operatorul rotește lama pentru a întoarce brazda de pământ. Meniul special de pe display al SMART Grader Blade oferă operatorului feedback cu privire la orientarea atașamentului, afișarea înclinării lamei, precum și unghiul lamei.

De asemenea, funcția ASSIST îi permite operatorului să facă ajustări mai ușor și în cazul Lamei Buldozer (Smart Dozer Blade). Funcția îmbunătățește capacitatea operatorului de a obține pante mai netede din mai puține treceri, coordonând mișcarea utilajului și a lamei pentru a obține suprafețe drepte. Odată activată funcția ASSIST sunt activate și alte funcții suplimentare ce au legătură cu înclinarea lamei. O funcție de memorie îi permite operatorului să selecteze înclinarea în față a lamei și să revină la această setare prin simpla apăsare a unui buton de pe joystick. Apăsarea de două ori a butonului de memorie va descrie înclinarea lamei memorate în cealaltă parte. De asemenea, pentru un plus de confort, apăsarea unui buton de pe joystick-ul stânga readuce înclinarea lamei la punctul zero, atunci când utilajul se află pe o suprafață plană.

Unelata de lucru Braț de Excavare Smart este la îndemână, în mod special, pentru lucrări de peisagistă/amenajere a teritorilui/construcții ușoare, ce implică folosirea unui miniîncărcător (pe roți sau pe șenile). Ea permite folosirea utilajului pe post de buldoexcavator pentru lucrări precum executarea de șanțuri (pentru utilități), săpături (pentru fundații) și altele. Cu alte cuvinte, în loc să folosiți un alt utilaj sau să investiți într-unul nou, puteți finaliza lucrările folosind unitățile din dotare.

Brațul de Excavare este compatibil cu uneltele de lucru folosite pe miniexcavatoarele Cat de 3 t, iar sistemul hidraulic auxiliar permite folosirea uneltelor de lucru hidromecanice, inclusiv ciocan, dinte scarificator, sfredel și placă vibrocompactoare. De asemenea, brațul de excavare culisează hidraulic lateral, permițând efectuarea de săpături în apropierea clădirilor și a fundațiilor, iar stabilizatorii integrați asigură o platformă de săpare solidă.

Brațul de Excavare dispune de comenzi electrohidraulice integrate, operate prin intermediul joystick-urilor de comandă ale mașinii de bază, eliminând nevoia îndepărtării ușii și permitând operatorului să lucreze din siguranța și confortul cabinei. Modul de control al atașamentului permite utilizarea joystick-urilor mașinii pentru funcțiile brațului, balansierului, cupei și mișcării de pivotare a brațului.

Ușurința utilizării atașamentelor Smart
Probabil cel mai mare avantaj pe care uneltele de lucru Cat Smart îl au față de cele standard este ușurința de utilizare, în special pentru operatorii noi. Comenzile prin joystick pot ajuta operatorii mai puțin experimentați să controleze mai ușor aceste unelte, iar funcțiile tehnologiei Smart permit efectuarea automată a reglajelor fine ale uneltelor de lucru, economisind timp pe șantier.
Un alt atu ține de versatilitatea lor. Uneltele de lucru Smart (Lamă Buldozer) pot deschide calea către diferite posibilități de multă muncă sezonieră – pot fi folosite în lucrări de îndepărtare a zăpezii/gheții. Atunci când folosiți uneltele de lucru potrivite, o zi pe șantier devine mult mai ușoară. Iar uneltele Smart au o serie de avantaje care le fac un beneficiu pentru orice lucrare.

MEq
By MEq noiembrie 25, 2020 15:23

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION