Caterpillar lansează reciclatorul de asfalt RM400

MEq
By MEq octombrie 8, 2019 19:39

Caterpillar lansează reciclatorul de asfalt RM400

Caterpillar anunță lansarea reciclatorului de asfalt RM400, ce înlocuiește modelul RM300 și oferă numeroase funcții noi și îmbunătățiri, printre care o putere cu 19% mai mare, un mediu de operare updatat și o manevrabilitate crescută. Aceste funcții vin în ajutorul operatorilor, permițându-le să atingă cele mai solicitante specificații de șantier, atât în aplicațiile de reparare a drumurilor în profunzime, cât și în cele de stabilizare a solului. Utilajul are o lățime de tăiere de 2,4 m și cântărește la 23.500 kg.

Motorul Cat C9.3 dezvoltă 311 kW (417 hp) și respectă standardele de emisii U.S. EPA Tier 4 Final și EU Stage V. Tracțiunea integrală standard utilizează patru pompe de acționare independente pentru un cuplu maxim, oferind totodată o tracțiune excelentă și o viteză mai mare de deplasare pe șantier. Având o lungime de operare de 9,56 m, RM400 este de 44 cm mai scurt decât predecesorul său, RM300. Lungimea mai redusă îmbunătățește manevrabilitatea în zonele comerciale, în parcări și în zonele rezidențiale, îmbunătățind totodată vizibilitatea.

Mediul operatorului
Cabina glisabilă de la stânga la dreapta îmbunătățește vizibilitatea laterală până la marginile anvelopelor și liniilor de tăiere, pentru o mai bună eficiență a operatorului și o productivitate crescută. Camerele video frontale și spate standard transmit imaginile pe display-ul din cabină, în timp ce camerele video opționale montate pe lateral oferă linii de vedere bune de-a lungul mașinii, pentru o siguranță sporită.

În plus, pot fi montate camere video opționale în fața și în spatele camerei rotorului. Camera frontală ajută operatorul atunci când taie în apropierea unor obstacole, precum guri de canale și borduri, în timp ce camera video spate oferă o vedere bună a materialului de descărcare. Vizualizarea acestor imagini direct din stația operatorului necesită un ecran suplimentar.

Direcția cu volan oferă un control simplu și o vizibilitate bună înainte, în timp ce joystick-ul controlează roțile spate atunci când se apelează la selectarea unor moduri de utilizare, pentru un control mai precis. Un afișaj LCD de dimensiunea unei tablete informează operatorul cu privire la funcțiile mașinii, inclusiv deschiderea ușii față/spate a camerei rotorului.

Calitate superioară de amestecare
Cele trei viteze diferite ale rotorului asigură materialul dorit. Comanda electronică menține rotorul la adâncimea corespunzătoare și mașina la o viteză constantă pentru a asigura performanțe optime de amestecare. RM400 poate fi echipat cu un sistem de pulverizare a apei în combinație cu un sistem de emulsie, oferind o versatilitate excelentă și economii de timp atunci când este nevoie de aditivi.

Pentru o varietate de aplicații sunt disponibile patru opțiuni de rotor. Rotorul universal poate fi folosit fie pentru repararea la adâncime maximă, fie pentru stabilizarea solului și este echipat cu 200 de cuțite cu vârf de carbură. Rotorul de sol este utilizat pentru o varietate de aplicații de amestecare și stabilizare și amestecă aditivii cu materiale semi-coezive sau granulare, fiind echipat cu 238 de unelte cu vârf de carbură. Rotorul combinat este conceput în principal pentru utilizarea în aplicații de stabilizare a solului în materiale coezive, dar funcționează bine și în lucrări ușoare de recuperare a asfaltului. Rotorul combinat este echipat cu 114 unelte cu vârf de carbură. De asemenea, este disponibil și un rotor-paletă, extrem de productiv, utilizat doar pentru amestecarea solurilor și echipat cu 58 de sape prinse cu șurub.

Punctele de întreținere zilnică sunt grupate și ușor accesibile. Capota motorului se înclină ușor în față pentru un acces ușor la sistemul de răcire și la motor. Sistemul de răcire utilizează un ventilator cu viteză variabilă care poate fi setat periodic pe revers, pentru intervale scurte, în timpul operării. Acest design unic ajută sistemul să arunce afară praful acumulat și să mențină sistemul mai curat pentru o eficiență maximă și intervale de service extinse.

Opțional, poate fi încorporat un compresor de aer, care împreună cu deschiderea largă a capotei rotorului și ușa mare de descărcare din spate fac rapidă și ușoară schimbarea cuțitelor rotorului. Reciclatorul de asfalt RM400 va fi disponibil începând din al doilea trimestru al lui 2020. Pentru informații suplimentare, contactați distribuitorul local Cat.

MEq
By MEq octombrie 8, 2019 19:39

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION