Caterpillar aduce în clasa de 6 tone noul excavator Cat 306 CR Next Generation

MEq
By MEq ianuarie 4, 2020 15:00

Caterpillar aduce în clasa de 6 tone noul excavator Cat 306 CR Next Generation

Noul excavator hidraulic Cat 306 CR marchează intrarea Caterpillar în clasa de 6 tone. Miniexcavatorul 306 CR este construit pentru a depăși așteptările clienților prin performanțe puternice, o experiență de operator îmbunătățită și o întreținere simplificată cu intervale extinse de service. Cu funcții exclusive standard precum Stick Steer și noul monitor LCD, 306 CR oferă clienților o valoare excelentă și performanțe de top în industrie.

Miniexcavatorul include structuri principale heavy-duty, un motor eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, sistem hidraulic cu senzor de sarcină și o cabină spațioasă cu sistem exclusiv Cat Stick Steer. Acesta are o configurație de control similară și componente comune cu linia completă de miniexcavatoare Cat Next Generation pentru a simplifica acomodarea operatorului cu mașina și a reduce costurile de operare/exploatare.

Cu opțiunea de balansier lung, 306 CR are o adâncime maximă de săpare de 4110 mm și, echipat cu cabină izolată și presurizată, o masă operațională de 7175 kg. Începând de anul acesta va fi disponibilă și versiunea cu pavilion, ca alternativă la cabina presurizată. Având braț pivotant, designul acestui miniexcavator Next Generation are o rază compactă de rotire de 1 475 mm, cu tot cu contragreutate.

Standarde ridicate de performanță
Oferind caracteristici de performanță ridicate, noul Cat 306 CR are o capacitate de ridicare de până la 3.555 kg la o rază de 3 m. Cuplul de rotire îmbunătățit și timpii de ciclu crescuți asigură productivitate și eficiență mai mari.

Sistemul hidraulic cu senzor de sarcină, cu pompă cu piston cu cilindree variabilă, controlată electronic, generează un debit de ulei hidraulic de 151 l/min. Oferă capacitatea hidraulică necesară pentru performanțe sporite de deplasare și forțe mai mari de săpare decât modelele altor producători. Debitul ridicat de 90 l/min al circuitului auxiliar permite operarea celor mai solicitante atașamente hidromecanice. Cu linii de deconectare rapidă, sistemul hidraulic auxiliar standard oferă un debit one-way, two-way sau continuu.

Motorul turbo diesel Cat C2.4 de 41,7 kW (55,9 hp) propulsează noul miniexcavator 306 CR și respectă standardul european de emisii Stage V. Oferă o densitate mare de putere și performanțe constante într-o gamă largă de turații. Funcțiile automate de ralanti și de oprire a motorului ajută la reducerea consumului de combustibil.

Cabina
Cabina izolată și presurizată reduce nivelurile de zgomot la interior la 72 dB(A), iar pentru confortul operatorului dispune de încălzire și aer condiționat. Structura de protecție ROPS/TOPS (la rostogolire și răsturnare), împreună cu protecția din plafon aduc siguranță mediului operatorului.

Oferind posibilitatea setării preferințelor personale de operare, nou monitor LCD oferă informații despre mașină, un buton rotativ de comandă (jog-dial) pentru o navigare simplă și Bluetooth standard. Monitorul color oferă detalii importante de operare, precum nivelul de combustibil, temperatura lichidului de răcire, orele de funcționare, reglarea performanțelor mașinii, întreținerea și monitorizarea mașinii.

Prin simpla apăsare a unui buton, operatorul poate trece de la comenzile de direcție convenționale manetă/pedală la sistemul standard exclusiv Stick Steer (comenzi prin joystick). Acesta oferă un control îmbunătățit al operatorului, cu mai puțin efort, crescând simplitatea și confortul de operare. Pentru comoditate, schimbătorul intuitiv de model îi permite operatorului să selecteze mișcarea de comandă preferată pentru controlul miniexcavatorului 306 CR.

Configurațiile cu lamă dreaptă, lamă cu unghi înclinat și XTC (extra tool carrier) extind flexibilitatea miniexcavatorului 306 CR. Lama mașinii manipulează eficient materialul în aplicațiile de umplere și nivelare.

Service
Noul miniexcavator hidraulic 306 CR Next Generation din clasa de 6 tone are componente comune cu modelele din gama de miniexcavatoare Cat, reducând astfel costurile de reparație și timpii de service. Structurile principale – șasiul superior și inferior, cadrele șenilelor, brațul și balansierul – sunt modelate după excavatoarele Cat de dimensiuni mai mari, pentru o durabilitate îndelungată. Punctele de întreținere de rutină sunt accesibile de la nivelul solului. Intervalele de ungere scurtează rutina operațiilor zilnice de service, pentru ca acest miniexcavator să treacă la treabă mai repede. Durata de exploatare extinsă a filtrului înseamnă că 306 CR petrece mai puțin timp în service pentru mentenanță.

MEq
By MEq ianuarie 4, 2020 15:00

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION