Caterpillar a atins borna de 2 mld. de tone transportate prin sistemul său de camioane autonome

MEq
By MEq iunie 17, 2020 12:38

Caterpillar a atins borna de 2 mld. de tone transportate prin sistemul său de camioane autonome

Caterpillar a atins o nouă bornă importantă în transportul autonom, reușind deplasarea a 2 miliarde de tone de material folosind tehnologia Cat MineStar Command for Hauling. Caterpillar a dublat cantitatea de material transportat în doar 16 luni de la atingerea cotei de 1 mld. de tone, reazilată în noiembrie 2018.

„În doar puțin peste șase ani am acumulat 2 miliarde de tone transportate în siguranță – o bornă pe care am atins-o mai rapid decât competitorii noștri”, a declarat Sean McGinnis, product manager, MineStar Solutions. Această realizare face ca tehnologia ”Command for Hauling” să fie cea mai productivă soluție disponibilă comercial, fiind ceva ce nu trece neobservat în sectorul exploatărilor miniere.”

Încă de la lansarea comercială a tehnologiei autonome de transport Command for Hauling, în 2013, Caterpillar a continuat să îmbunătățească viteza ei de implementare. „Lansăm tehnologia Command pe mai multe șantiere și o implementăm mai rapid, astfel încât tot mai mulți dintre clienții noștri să poată experimenta câștigurile în ceea ce privește siguranța și productivitatea pe care le oferă transportul autonom” – spunea McGinnis.

În ultimii șase ani, tehnologia MineStar Solutions a continuat să dezvolte operațiunile autonome – nu doar la nivelul camioanelor miniere, ci și al altor utilaje autonome, precum buldozere, foreze și încărcătoare subterane. Până în prezent, Caterpillar are în exploatare peste 275 de camioane rigide autonome – și numărul continuă să crească. „Avansul operațiunilor autonome în exploatările miniere nu dă semne de încetinire. Avem proiecte cu o serie de companii miniere mari, care fie caută să-și extindă operațiunile autonome de transport, fie le implementează pe cele noi”, a mai spus McGinnis.

Flota de camioane rigide autonome Caterpillar cuprinde modelele: Cat 789D, 793D, 793F și 797F, dar și o flotă de camioane Komatsu 930Es (pe care este implementată tehnologia producătorului american). Camionul rigid autonom Cat 794 AC cu transmisie electrică va fi gata pentru transport autonom la finele acestui an. Camioanele echipate cu tehnologia Command au parcurs peste 67,6 milioane de km fără a înregstra incidente.

MEq
By MEq iunie 17, 2020 12:38

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION