Carmix 3500 TC are de acum motor EU Stage V

MEq
By MEq iulie 30, 2020 11:53

Carmix 3500 TC are de acum motor EU Stage V

Începând din iulie 2020, modelul emblematic Carmix 3500 TC este echipat cu un motor EU Stage V. Impuse prin Regulamentul european 2016/1628, motoarele Stage V urmăresc reducerea și mai mare a emisiilor de noxe și de particule ale motoarelor diesel și GPL de pe utilajele mobile non-road (NRMM). Conform Regulamentului, până la data de 30 iunie 2020 au putut fi fabricate sau importate utilaje terasiere cu motoare având puteri între 19 și 56 kW și peste 130 kW, care nu respectau standardul Stage V.

În schimb, termenul limită pentru producția sau importul utilajelor terasiere cu motoare având puteri cuprinse între 56 și 130 kW, care nu se încadrează încă în standardul Stage V, este 30 iunie 2021. Din acest motiv, Carmix a decis să înlocuiască motorul de pe mixerul de beton autoîncărcabil Carmix 3500 TC – un Perkins 1104 D -44 TA Turbo-Diesel Tier 3, cu o putere nominală de 83 kW (111 hp), cu o versiune europeană de Perkins 904 JE 36 Turbo-Diesel Stage V/Tier 4F, cu o putere nominală de 90 kW (120 hp).

Impact minim pentru mediu, performanță tehnologică ridicată
În urma acestei noi ajustări, Carmix 3500 TC va deveni un utilaj mobil off-road „verde” pentru amestecul betonului, reducând emisiile pentru a proteja mediul. Este un avantaj care vine împreună cu un design inteligent, oferind operatorului confort și tehnologii inovatoare, toate într-un utilaj puternic, versatil: de la o unitate de amestec cu un randament de 3,5 m3 până la șnecurile duble de amestec, de la viteza de mixare și descărcare independentă de turația motorului diesel până la descărcarea prin inversarea sensului tamburului. Acestora li se adaugă cupa de încărcare de 600 litri capacitate, controlată din comenzile Joymix, având o clapetă hidraulică care descarcă nisipul sau pietrișul direct în tambur; nu în cele din urmă, capacitatea de deplasare în pante mai mari de 30%, chiar sub sarcină completă. Toate dintre aceste elemente sunt un răspuns precis la nevoile operatorilor din construcții.

Concrete-Mate, sistemul de management pentru amestecuri și materiale fără erori
Carmix 3500 TC este echipat cu inovatorul sistem de management al amestecului Concrete-Mate, ce include un software RMC Plant – folosind patru senzori în unitatea de amestec, acesta garantează un mix de beton de cea mai bună calitate, în conformitate cu standardele internaționale de producție de beton (UNI 206-1 – ASTM – ACI, etc) și un control total asupra costurilor de producție. Cu Concrete-Mate pot fi selectate până la 15 amestecuri diferite și 99 de tipuri de materiale, permițând producerea mai multor combinații de materiale, în funcție de cerințele de lucru.

Odată ce software-ul a înregistrat un design de amestec, îi va sugera operatorului dozarea fiecărui element, secvența operațiilor și timpul de lucru pentru fiecare etapă de proces, eliminând astfel orice șansă de eroare. Concrete-Mate poate pregăti betonul direct pe șantier, oferind un produs de cea mai bună calitate, gata de a fi folosit oriunde, rapid și în timp util. Calitatea sa este confirmată de certificatul Legal for Trade, o acreditare care certifică exactitatea superioară a Concrete-Mate în toate țările în care aceste proceduri stricte sunt în vigoare, precum Europa, Australia, Canada și SUA.

MEq
By MEq iulie 30, 2020 11:53

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION