Camionul minier Cat 794 AC, acum cu motor Tier 4 Final, dar cu aceleași performanțe de top și costuri reduse de exploatare

MEq
By MEq iulie 24, 2019 15:30

Camionul minier Cat 794 AC, acum cu motor Tier 4 Final, dar cu aceleași performanțe de top și costuri reduse de exploatare

Camionul minier Cat 794 AC este acum disponibil cu echipare ce satisface standardele de emisii EPA Tier 4 Final din SUA. În testele de teren, camioanele pilot cu motor Tier 4 au corespuns performanțelor și productivității superioare ale versiunilor echivalente Tier 2 ale modelului 794 AC. De asemenea, camioanele Tier 4 au oferit și costuri de operare mai mici, având un consum de combustibil mai redus.

Autobasculanta cu șasiu rigid 794 AC din clasa de 290 de tone (320 tone scurte) este dotată cu un motor diesel Cat C175-16. Modelul cu motor Tier 4 este echipat cu un sistem de posttratare a gazelor de evacuare cu sistem de reducere catalitică selectivă (SCR), ce utilizează lichid de evacuare pentru reducerea emisiilor de oxizi de azot. Caterpillar a ales soluția SCR, deoarece oferă cea mai robustă și fiabilă opțiune conformă cu standardul de emisii Tier 4 Final, fără a sacrifica performanțele motorului.

Designul modular al sistemului SCR, împrumutat de la alte utilaje Cat aflate în producție, reduce la minimum noile adăugiri și modificările de proiectare ale recunoscutului 794 AC. Conceput pentru a fi ușor de întreținut cu componente accesibile, sistemul de posttratare se încadrează în intervalele de întreținere preventivă ale camioanelor pentru a menține aceeași disponibilitate ridicată. Această platformă de emisii Cat este recunoscută datorită celor peste 20 de milioane de ore de operare în condiții reale. De altfel, Caterpillar utilizează aceeași platformă de posttratare a emisiilor și în procesul de obținere a certificării EU Stage V a lui 794 AC. Procesul de certificare Stage V este în curs de desfășurare.

Teste de teren cuprinzătoare
Camionul 794 AC cu motor Tier 4 Final a finalizat cu succes validarea în teren, toate camioanele-pilot depășind cerințele. Mașinile au fost integrate și au lucrat fără probleme în fiecare ecosistem minier, iar clienții au raportat performanțe și fiabilitate excelente. Camioanele au fost supuse testelor într-o varietate de aplicații, inclusiv în medii cu temperaturi ambientale ridicate și foarte scăzute, în condiții de transport în pantă și pe teren plat.

Caterpillar a efectuat un studiu de performanță a camioanelor 794 AC cu motor Tier 4 Final într-o exploatare minieră de cupru și nu a înregistrat nicio pierdere de performanță sau productivitate comparativ cu modelele similare 794 AC Tier 2. În plus, mașinile au demonstrat o reducere a consumului de combustibil diesel cu până la 5,6% pe durata ciclului de transport.
Camioanele 794 AC Tier 4 au acumulat peste 10.000 de ore de funcționare și continuă să ofere performanțe fiabile și productive în mai multe exploatări miniere din America de Nord.

MEq
By MEq iulie 24, 2019 15:30

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION