Braţ articulat sau telescopic?

MEq
By MEq februarie 9, 2017 13:15

Braţ articulat sau telescopic?

Echipamentele de lucru la înălţime sunt utilizate într-o varietate de domenii, pe şantiere și în fabricile din întreaga lume. Brațele telescopice, în special, sunt o alegere ideală pentru aplicațiile în care lucrătorii, împreună cu uneltele și materialele pe care le folosesc, pot ajunge la înălțimi mari de lucru.

Există două tipuri diferite de braţe ridicătoare care domină piaţa actuală: articulate şi telescopice. Alegerea celui potrivit poate face diferenţa în cât de eficient, sigur şi profitabil poţi fi pentru a duce la îndeplinire un anume task.

Braţ articulat
Aceste echipamente de lucru la înălţime au braţul alcătuit din mai multe secţiuni articulate, ce-i permit operatorului să aibă acces în zone de lucru dincolo de anumite bariere sau obstacole. Cunoscute şi sub alte denumiri precum “knuckle booms” sau “up-and-over booms”, aceste echipamente versatile sunt perfecte în spaţii strâmte sau greu de ajuns.

De ce să alegi un braţ articulat?
Ai nevoie să ajungi în zone de lucru strâmte. Aici, modelele înguste sunt ideale pentru spaţiile mici, strâmte. Un braţ articulat în Z, de exemplu, şi cu zero tail swing, care în mişcarea de pivotare nu depăşește dimensiunile șasiului, poate fi soluţia potrivită.

Ai nevoie să poţi lucra dincolo de obstacole. Braţele articulate au o rază orizontală mai redusă decât cele telescopice, dar în schimb oferă o versatilitate mai mare la înălţime.

Lucrezi în spaţii închise (indoor). Unele modelele industriale au acţionare electrică (curent continuu) sau pe GPL şi au roți cu anvelope neprofilate, speciale pentru uz indoor, care să nu deterioreze pardoselile.

Trebuie să te deplasezi în terenuri accidentate. Modelele „rough-terrain” sunt concepute pentru a fi folosite pe şantiere şi includ caracteristici precum: motoare diesel sau pe GPL, anvelope cu bandă de rulare cu profil adânc, punte oscilantă (pentru o tracţiune mai bună) şi tracţiune integrală.

Ai nevoie de un acces mai bun din nacelă. Majoritatea braţelor de tip Z oferă o extensie a braţului (aşa-numitul „jib”), ce face legătura între capătul braţului principal şi nacelă (platformă). Aceste braţe prezintă un punct de articulaţie suplimentar pentru nacelă, ce o ajută să fie mai flexibilă în mişcările sus-jos, stânga-dreapta.

Braţ telescopic (fără ”jib”)
La acest tip de echipament, braţul este compus din mai multe secţiuni care se extind telescopic (asemenea macaralelor mobile cu braţe telescopice). Acestea mai sunt cunoscute şi sub denumirea de braţe „stick” datorită aspectului lor drept. Braţele telescopice oferă o rază orizontală mai mare decât orice alt tip de echipament cu platformă pentru lucru la înălţime şi sunt ideale pentru acces aerian în aplicaţii precum construcţii, industrie, lucrări la poduri şi lucrări rutiere, lucrări de inspecţii la înălţime, entertainment etc.

De ce braţ telescopic?
Ai nevoie de combinaţia maximă dintre rază şi înălţime. Iar braţele telescopice sunt ideale pentru accesarea de la distanţă mare a zonelor de lucru, atunci când terenul sau alte obstacole împiedică utilajul să vină mai aproape. De asemenea, la aceste modele raza de lucru este uneori la fel de importantă ca înălţimea de operare.

Lucrezi în condiţii grele de şantier. Un braţ telescopic cu tracţiune integrală şi punţi active oscilante este conceput pentru a avea tracțiune maximă şi abilitatea de a se deplasa în terenuri accidentate.

Cauţi să-ţi maximizezi productivitatea. Aceste braţe au configurare (extensie) rapidă în poziţia de lucru şi se pot poziţiona uşor în teren.

Sursa: www.aerialpros.genielift.com

MEq
By MEq februarie 9, 2017 13:15