Bauma 2022, amânată pentru luna octombrie

MEq
By MEq aprilie 26, 2021 11:25

Bauma 2022, amânată pentru luna octombrie

Bauma – cel mai important târg internațional pentru utilaje de construcții, utilaje miniere, vehicule și echipamente pentru construcții – va fi amânat pentru toamna anului 2022. Acesta este rezultatul ultimelor discuții dintre organizatori, Messe München, Consiliul consultativ și reprezentanții de top ai industriei. Noua dată este 24-30 octombrie 2022.

Inițial, bauma 2022 urma să aibă loc în perioada 04-10 aprilie. În ciuda pandemiei, atât feedback-ul din industrie, cât și nivelul de rezervare au fost foarte ridicate. Cu toate acestea, în numeroasele discuții cu clienții a existat o recunoaștere din ce în ce mai mare că data din aprilie implica prea multe incertitudini, în contextul actual al pandemiei. Opinia predominantă a fost că, în prezent, este greu de evaluat dacă deplasările internaționale – cruciale pentru succesul târgului – vor fi, în mare măsură, nerestricționate din nou peste un an.

Amânarea a fost susținută în special de către expozanții globali, care așteaptă clienți din întreaga lume și care fac investiții semnificative în construcția de standuri, logistică și rezervări hoteliere. Aceștia au considerat că beneficiul expoziției este pus în pericol dacă se va respecta data din aprilie.

Cu această decizie, expozanții și vizitatorii au acum bază clara și sigură de planificare, subliniază Klaus Dittrich, președinte și CEO al Messe München: „Decizia de a amâna bauma nu a fost una ușoară pentru noi. Dar a trebuit să o facem acum, înainte ca expozanții să înceapă să-și planifice participarea la expoziție și să facă investițiile corespunzătoare. Din păcate, în ciuda campaniei de vaccinare care a fost lansată în întreaga lume, nu este încă posibil să se prevadă când pandemia va fi controlată în mare măsură, iar călătoriile nelimitate la nivel mondial vor fi posibile din nou. Acest lucru face dificilă planificarea și calcularea participării atât pentru expozanți, cât și pentru vizitatori. În aceste condiții, nu am fi fost în măsură să ne îndeplinim promisiunea centrală că bauma, cel mai important târg comercial din lume, reprezintă întregul spectru al industriei și generează acoperire internațională ca niciun alt eveniment comparabil. La urma urmei, ultima ediție a bauma a salutat participanți din peste 200 de țări din întreaga lume. Prin urmare, decizia este consecventă și logică.”

Indiferent de amânare, planificarea tehnică și organizațională pentru bauma 2022 continuă. Nucleul bauma 2022 va fi evenimentul în sine, față în față, augmentat și extins de ofertele digitale. „Acest lucru permite clienților din întreaga lume să participe la bauma, chiar dacă nu pot sau nu doresc să călătorească la München”, explică Klaus Dittrich.

În acord cu industria, cele mai importante subiecte au fost deja conturate pentru bauma 2022. Reflectând mega-tendențele de digitalizare și durabilitate, bauma 2022 se va concentra pe următoarele subiecte:
– Drumul către atingerea de emisii zero
– Șantierul digital
– Metode de construcție și materialele viitorului
– Drumul către utilajele autonome
– Exploatarea minieră – durabilă, eficientă, fiabilă

Aceste subiecte nu vor juca doar un rol central în prezentările expozanților; ele vor fi, de asemenea, ilustrate în domenii speciale, cum ar fi VR (virtual reality) Experience și vor fi o temă centrală în programul de sprijin. Categoriile Bauma Innovation Award au fost, de asemenea, ajustate în consecință. Pentru prima dată, solicitanții pot participa la categoriile de digitalizare și protecție climatică.

MEq
By MEq aprilie 26, 2021 11:25

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION