Avangardistul concept de încărcător frontal ProjectTETRA, distins cu Good Design Award 2019

MEq
By MEq ianuarie 8, 2020 23:15

Avangardistul concept de încărcător frontal ProjectTETRA, distins cu Good Design Award 2019

Producătorul american de utilaje Case Construction Equipment a primit prestigiosul Good Design Award pentru inovatorul concept de încărcător frontal cu motor alimentat cu metan, ProjectTETRA –model ce oferă o perspectivă asupra unui viitor durabil, conectat și avansat din punct de vedere tehnologic.

Good Design este cel mai vechi premiu pentru design din SUA și este organizat de The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design în colaborare cu The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Centrul European pentru Arhitectură Art Design și Studii Urbane), recunoscând cele mai bine proiectate produse la nivel internațional pentru durabilitate, design de top și utilitate fără egal.

Juriul celei de-a 69-a ediții Good Design, alcătuit din specialiști internaționali renumiți, cu experiență vastă în design, a selectat câștigătorii din 2019 după criteriile inițiale ale programului, care includ inovația și impactul funcțional și eco al fiecărui produs câștigător. În calitate de câștigător al premiului, ProjectTETRA va fi inclus în „Good Design Yearbook” 2019-2020.

Conceptul de încărcător frontal Case, dezvoltat în comun de echipele de proiectare ale Case și CNH Industrial, reimaginează designul acestui tip de utilaj. Acesta vine să demonstreze viabilitatea combustibililor alternativi pe utilajele de construcții și fezabilitatea utilizării combustibilului obținut din deșeuri și surse regenerabile. Încărcătorul este propulsat de un motor cu metan, fabicat de FPT Industrial, marca-soră a Case CE, motor ce oferă aceleași performanțe ca omologul său diesel. Designul inovativ are linii avangardiste, iar mediul operatorului trimite spre viitor, utilizând la scară largă tehnologii de control tactile și vocale. Conceptul oferă, de asemenea, funcții inovatoare de siguranță ce implică tehnologii biometrice, precum și un sistem de detectare a obstacolelor, împrumutat de la programul de cercetare și dezvoltare al CNH Industrial pentru vehicule autonome.

ProjectTETRA a fost testat în medii reale de construcții, demonstrându-și fezabilitatea în termeni de durabilitate, costuri totale de proprietate reduse și fiabilitate operațională.

MEq
By MEq ianuarie 8, 2020 23:15

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION