Acord strategic de colaborare între Rolls-Royce Power Systems și XCMG

MEq
By MEq iunie 18, 2019 19:50

Acord strategic de colaborare între Rolls-Royce Power Systems și XCMG

Rolls-Royce Power Systems și producătorul chinez de utilaje grele, XCMG, cu sediul în Jiangsu, au format o alianță de colaborare strategică pentru dezvoltarea piețelor interne și de export de utilaje miniere, oferind soluții optimizate clienților din întreaga lume.

Acordul a fost semnat recent la Xuzhou, la sediul central al companiei XCMG, de către directorii executivi ai ambelor companii. Astfel, Rolls-Royce și XCMG vor depune eforturi comune pentru a găsi oportunități de integrare a renumitelor sisteme de propulsie MTU de la Rolls-Royce, inclusiv motoare MTU Series 2000 și 4000, pe utilajele XCMG pentru proiectele miniere locale (din China) și internaționale, pentru a spori competitivitatea produselor și a câștiga cote de piață.

Cu venituri anuale de 7,5 mld. USD în 2018, XCMG este în prezent cel mai mare jucător de pe piața chineză de construcții și industrie și ocupă locul 6 în lume în industria utilajelor pentru construcții. Rolls-Royce Power Systems furnizează motoare diesel MTU S2000 și S4000 pentru camioanele miniere XCMG între 120 și 400 de tone, încă din 2012. Ambele părți văd un mare potențial în explorarea pieței de utilaje miniere construite în China propulsate de motoare diesel MTU de înaltă performanță, care îndeplinesc standardele de emisii locale și globale.

„Este o mare plăcere să ne consolidăm parteneriatul cu XCMG, un client valoros, cu o poziție puternică pe piață și cu ambiție de afaceri. Acordul demonstrează angajamentul ambelor companii de a furniza soluții de top industriei miniere internaționale”, a afirma Andreas Schell, CEO al Rolls-Royce Power Systems.

„Claborarea de tipul win-win este în acord cu strategia noastră de dezvoltare pentru a ne continua dezvoltarea tehnologică atât în țară, cât și peste hotare. Puterea celor două mărci, MTU și XCMG, ne va permite să stimulăm sinergiile și să creăm o valoare comună”, a declarat Li Zong, directorul general al XCMG Mining Machinery.

Cele două companii au convenit, de asemenea, să colaboreze și pentru validarea și testarea de noi tehnologii de propulsie, inclusiv motoare cu gaz și soluții hibride, precum și a aplicațiilor tehnologiilor digitale, care să conducă la dezvoltarea durabilă a industriei miniere, cu emisii reduse de carbon.

MEq
By MEq iunie 18, 2019 19:50

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest