Acord de joint venture între Deutz și Sany

MEq
By MEq iunie 3, 2019 15:05

Acord de joint venture între Deutz și Sany

Deutz, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de motoare, a încheiat un acord de colaborare cu Sany, cel mai mare producător de utilaje pentru construcții din China. Deutz va investi o importantă sumă de bani în noua societate mixtă și va deține o cotă majoritară de 51%. Încheierea tranzacției este așteptată până la sfârșitul anului. Compania va prelua producția actuală a gamei de motoare Sany, cu scopul de a furniza constructorului chinez aproximativ 75.000 de motoare noi în 2022. Aceste motoare vor fi conforme cu standardul de emisii China IV pentru aplicații off-road și China 6 pentru aplicații on-road.

Pe lângă încheierea cu succes a tranzacției cu Sany, în China se vor planifica și alte elemente ale strategiei internaționale de creștere. Acestea includ alianța strategică cu Beinei, și vizează producția la nivel local, urmând ca echipa de conducere a Deutz să supravegheze producerea a aproximativ 20.000 de motoare pentru piața asiatică în 2022 la o nouă fabrică din Tianjin. Faza de lansare este stabilită pentru 2020, când vor fi produse aproximativ 2 – 3000 de motoare.

Pentru extinderea activității de servicii locale, în cadrul parteneriatului dintre Deutz și Far East Horizon s-au înregistrat și alte progrese. Cu peste 80 de sucursale, East Horizon este cel mai mare jucător din China în domeniul închirierii utilajelor de construcții și partenerul ideal pentru a răspunde cererii tot mai mari de motoare inovatoare. Clienții Deutz vor putea beneficia în curând de servicii digitale, precum un magazin online comun.

„Acordul de asociere comună marchează o etapă importantă în implementarea noii noastre strategii în China”, a declarat directorul Deutz, Frank Hiller. „Ne situăm ideal pentru a profita de creșterea rapidă a celei mai mari piețe individuale de motoare din lume. Alianțele cu partenerii noștri locali ne vor permite să ne creștem în mod semnificativ prezența locală în materie de motoare, având acum acces la o rețea atractivă de producție care ne va permite să satisfacem eficient cererea clienților din regiune. De asemenea, putem utiliza o rețea extinsă de servicii pe care o vom îmbunătăți sistematic cu soluții digitale. Într-o etapă inițială, ne propunem să obținem venituri de aproximativ jumătate de miliard de euro până în 2022.”

Piața motoarelor din China a crescut constant în ultimii ani, iar trendul ascendent va continua pentru câțiva ani. În China este estimată o creștere de până la 5% în segmentul aplicațiilor de construcții, în 2019, și de până la 10% în sectorul manipulării materialelor.

MEq
By MEq iunie 3, 2019 15:05

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest