Acord comercial între AUSA și JLG pentru producerea unui nou încărcător telescopic: SkyTrak 3013

MEq
By MEq ianuarie 10, 2020 17:57

Acord comercial între AUSA și JLG pentru producerea unui nou încărcător telescopic: SkyTrak 3013

Compania spaniolă AUSA, specializată în proiectarea, fabricarea și vânzarea de vehicule industriale compacte tot-teren, a semnat un acord comercial pentru o durată de 10 ani cu compania americană JLG Industries, Inc., lider global în fabricarea de echipamentele de ridicare. Acordul vizează producerea unui nou model de încărcător telescopic ultra-compact: SkyTrak 3013. JLG va lansa acest nou vehicul pe piața americană în februarie, în cadrul târgului ARA Show.

Acest acord cu JLG consolidează angajamentul strategic al AUSA de internaționalizare și consolidare pe piețele din afara UE. În 2019, compania a realizat o cifră de afaceri de 86 mil. de euro, din care 70% provin din piețele globale. În ultimii cinci ani, AUSA a investit 12 mil. de euro în proiectarea de noi modele, mai eficiente și mai sigure, obținând o reducere semnificativă a emisiilor de CO2. De asemenea, a lansat primul său model electric.

Având sediul central în Pennsylvania (Statele Unite), JLG este lider global în fabricarea de echipamente de ridicare (platforme de lucru aeriene și manipulatoare telescopice) și aparține grupului Oshkosh Corporation. În urma acestui acord, compania americană își extinde oferta de produse către un segment pe care nu îl acoperea anterior.

„Compania JLG este încântată să anunțe acest parteneriat cu AUSA, un producător cu peste 60 de ani de experiență în proiectarea echipamentelor industriale compacte. Împreună cu tehnologia inovatoare JLG în industria echipamentelor de ridicare și succesul dovedit pe piața încărcătoarelor telescopice, parteneriatul dintre cele două companii ne va permite să construim un vehicul mai versatil și mai durabil decât modelele concurenților noștri”, a remarcat Rogerio dos Santos, Senior Director of Engineering la JLG.

„Parteneriatul dintre AUSA și JLG pentru fabricarea modelului SkyTrak 3013 reprezintă un angajament luat de doi lideri mondiali din sectorul încărcătoarelor telescopice pentru a răspunde unei nevoi din piața americană. Suntem mândri de moștenirea noastră și de valoarea adăugată pe care o aducem acestui sector și, totodată, încântați de parteneriatul cu o companie care este lider global în proiectarea, fabricarea și vânzarea echipamentelor de ridicare”, a anunțat Ramon Carbonell, CEO AUSA.

Noul model
Modelul actual TUS4H de încărcător telescopic de la AUSA va adopta numele SkyTrak 3013 pentru oferta de produse a JLG și este special conceput pentru manipularea și transportul materialelor în spații limitate. Vehiculul industrial cântărește aproximativ 2.400 kg și are o capacitate de încărcare de 1.220 kg. Noul model are o înălțime de ridicare de 4 m și, datorită dimensiunilor sale compacte, poate fi transportat pe o remorcă normală. SkyTrak 3013 are tracțiune integrală și direcție spate, un sistem de transmisie hidrostatică și două opțiuni de prindere a atașamentelor de lucru. Utilajul este propulsat de un motor diesel Kubota V-1505 cu o putere de 19 kW.

MEq
By MEq ianuarie 10, 2020 17:57

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION