8040 HD, cea mai mică macara duty cycle din seria HS de la Liebherr

MEq
By MEq mai 21, 2019 22:08

8040 HD, cea mai mică macara duty cycle din seria HS de la Liebherr

La începutul acestui an, Liebherr a anunțat cea mai nouă macara pe șenile duty cycle, modelul HS 8040 HD. Cu o sarcină maximă de ridicare de 40 t, este cea mai mică macara din seria HS, însă excelează prin designul său compact. Greutatea de transport sub 40 t o face alegerea perfectă atunci când utilajul trebuie transferat frecvent de la un șantier la altul. Poate fi utilizată pentru toate operațiunile de manipulare cunoscute și, odată cu noua cabină, are un design mai elegant.

Noua macara HS 8040 HD este disponibilă în două versiuni. Versiunea standard impresionează prin cea mai compactă rază de rotire din clasa ei de 3,5 m. Macaraua beneficiază la maximum de manevrabilitate în spații strâmte și este foarte flexibilă în aplicații. Versiunea cu platformă superioară lunga are contragreutatea – și, prin urmare, și centrul de greutate – deplasată către partea posterioară a utilajului. Aceasta înseamnă o creștere semnificativă a sarcinilor ce pot fi ridicate, ceea ce este un avantaj major în special în aplicații de dragare (ca draglină).

Puterea motorului, troliile cu cădere liberă și lungimea brațului zăbrelit se potrivesc perfect într-un design general perfect. În centrul atenției sunt mereu cerințele clientului. Inima utilajului este un motor diesel Liebherr de 230 kW, care îndeplinește normele de emisii impuse de NRMM, Tier 4/Stage V. Macaraua HS 8040 HD este echipată cu două trolii cu cădere liberă, fiecare cu 120 kN forță de tracțiune în cablu, și un braț principal de max. 40 m lungime. Datorită optimizării sistemului de transmisie, macaraua este acum mai eficientă. Gama de aplicații a macaralelor seriei HS este aproape nelimitată și include, printre altele, operațiuni cu graifăr pentru pereți mulați, cupe de draglină sau dispozitive tip casing oscillator pentru foraje de piloți. Mai mult, utilajul poate fi folosit și ca macara pentru diferite ridicări.

Transport ușor și cabină nouă
Noua macara duty cycle HS 8040 HD impresionează prin designul său compact. Structura profilată tip A, cu poziție pentru transport frontală nu doar scurtează lungimea de transport a utilajului, ci simplifică și ridicarea și coborârea brațului, precum și instalarea masinii în poziția de lucru. Balustradele și căile de deplasare de pe platforma superioară, care permit accesul sigur către toate punctele de service și mentenanță, nu necesită demontarea în timpul transportului.

Utilajul este echipat cu un nou concept de cabină, care îi conferă un aspect elegant și care pune accent pe creșterea confortului operatorului în timpul lucrului. Cabina are un sistem modern de aer condiționat cu un debit de aer îmbunătățit, oferă o vizibilitate optimizată și protecție la poluarea fonică, precum și un scaun cu sistem de încălzire/răcire integrat.

MEq
By MEq mai 21, 2019 22:08