5 moduri de creștere a eficienței consumului de combustibil la excavatoare

MEq
By MEq septembrie 11, 2019 19:59

5 moduri de creștere a eficienței consumului de combustibil la excavatoare

Combustibilul constituie una dintre cele mai mari cheltuieli pentru majoritatea firmelor de construcții. Volvo CE și-a echipat utilajele cu tehnologie pentru economia consumului de combustibil, oferind totodată diferite servicii menite să faciliteze această economie. Reducerea consumului de combustibil prin îmbunătățirea eficienței ajută firmele să economisească bani și, totodată, să își reducă impactul asupra mediului. Fiecare litru de combustibil economisit înseamnă 2,6 kg de dioxid de carbon mai puțin eliberat în atmosferă.

1. Funcția de aducere automată la ralanti
Funcția de aducere automată la ralanti cu care sunt prevăzute utilajele reduce consumul de combustibil prin comutarea automată a motorului la setarea de ralanti cu turație înaltă după cinci secunde de inactivitate. Aceasta reduce turația motorului, economisind combustibil. Setarea de bază pentru funcția ”auto idle” este de cinci secunde, dar poate fi modificată pentru a se activa după trei până la douăzeci de secunde de inactivitate. Operatorul trebuie doar să atingă o manetă de comandă sau o pedală pentru a readuce motorul la modul normal de funcționare și putere maximă. Această funcție îmbunătățește eficiența consumului de combustibil fără a reduce productivitatea mașinii.

2. Funcția de oprire automată a motorului
Aceasta acționează în mod foarte asemănător funcției ”auto idle”. În loc să comute în modul de funcționare la ralanti, motorul utilajului se va opri după cinci minute de inactivitate. După patru minute de inactivitate, utilajul va emite o avertizare timp de 60 de secunde, anunțând operatorul că motorul se va opri. După expirarea acestei perioade de șaizeci de secunde, motorul utilajului se va opri. Această funcție ajută la reducerea emisiilor atunci când utilajul este inactiv. Durata de inactivitate a unui utilaj poate fi de 40-60% din timpul de funcționare, ceea ce contribuie semnificativ la consumul de combustibil.

3. Modul ECO
Multe firme oferă un mod Eco în dotarea utilajelor pe care le produc, însă, de obicei, acesta reduce turația motorului cu doar 10%. Modul Eco de la Volvo CE controlează debitul pompei pentru a evita supraalimentarea cu inerție a supapelor de siguranță, permițând menținerea unui nivel maxim de eficiență în săpare și pivotare. Acesta reduce pierderea de debit și presiune și îmbunătățește controlul debitului pompei, ducând la o îmbunătățire cu 5% a eficienței. Spre deosebire de modul Eco oferit de alte firme, eficiența este sporită fără a reduce puterea utilajului.

4. Raportul de eficiență a consumului de combustibil
Pe baza datelor furnizate de sistemul telematic CareTrack, rapoartele Volvo de eficiență a consumului de combustibil sunt un instrument important în maximizarea eficienței consumului utilajelor clienților. Senzorii utilajului monitorizează consumul de combustibil, iar algoritmii predefiniți de Volvo compilează automat rapoarte, care sunt prezentate într-un format PDF ușor de citit. Clientul nu trebuie să irosească timp analizând date complicate, putând identifica, în mod rapid și cu claritate, domeniile în care poate fi îmbunătățită eficiența consumului de combustibil, stabili obiective și monitoriza progresul utilajelor.

5. Instruirea Eco a operatorilor
Programul de instruire Eco a operatorilor oferit de Volvo ajută operatorii experimentați să înțeleagă cum pot folosi utilajul în mod mai eficient. Programul își concentrează atenția pe consumul de combustibil în timpul mersului în gol, planificând cele mai eficiente metode de lucru și de corectare a modului de operare și manevrare a utilajelor. Instruirea Eco a operatorilor poate reduce consumul de combustibil pentru companii cu până la 50%.

MEq
By MEq septembrie 11, 2019 19:59

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION