5 modalități simple de gestionare a deșeurilor din demolări

MEq
By MEq septembrie 16, 2019 20:54

5 modalități simple de gestionare a deșeurilor din demolări

Finalizarea ciclului de reciclare a materialelor este posibilă acum direct pe șantier. Lumea materialelor inerte reciclabile se reduce la o singură întrebare: cum să gestionezi deșeurile. Poluarea, zgomotul și praful sunt factori de care companiile trebuie să țină cont în gestionarea deșeurilor din demolări. De asemenea, trebuie să aleagă și echipamentul potrivit, luând în considerare cerințele de cost, întreținere și transport.

Cupa de concasare MB Crusher patentată este cea mai simplă soluție, cu rezultate imediate: reducerea costurilor de transport și a poluării odată cu creșterea profitului. MB Crusher transformă orice utilaj într-un echipament extrem de eficient de procesare a materialelor, în vederea reciclării acestora, pentru a putea fi reintroduse în următoarea lucrare sau vândute pentru alte aplicații. Cu MB Crusher, deșeurile devin profitabile.

Costuri reduse
Concasarea și sortarea la fața locului fac ca șantierul să își autovalorifice resursele, eliminând taxele de transport și de depozitare, chiar și în carierele mari. De exemplu, în Arabia Saudită, o cupă de concasare BF135.8 (pentru excavatoare cu o masă operațională de peste 43 t) și o cupă de sortare MB-S18 (pentru excavatoare cu o masă operațională între 20 și 35) au procest material inert care a fost apoi reutilizat pentru construcția sistemului de metrou din Riyadh. Aceeași companie a reușit să extragă materialul, să-l sorteze, să-l zdrobească și să-l reutilizeze. Toate acestea într-o autonomie totală, reducând foarte mult costurile.

Profit din deșeuri de construcții
Toate materialele inerte procesate cu o unitate MB Crusher sunt materiale de calitate: certificate și garantate pentru a aduce profit. „Cu o cupă MB Crusher, resturile de material sunt transformate din „deșeuri” în material certificat CE. Am dărâmat și reconstruit o serie de clădiri din beton armat. Nu am avut probleme cu fierul beton; cupa de concasare MB avea asociat un separator de fier. Materialul concasat rezultat a fost perfect pentru reutilizare chiar acolo pe șantier.”

Reducerea deșeurilor din demolări
Materialul concasat „restaurat” poate fi utilizat ca material de umplutură pe șantier, în construcții noi și în alte proiecte. De asemenea, poate fi vândut pe piață. Ambele soluții aduc un profit tangibil și cuantificabil. O companie elvețiană a folosit două produse MB Crusher (o cupă de concasare și una de sortare) pentru a obține o operație completă de reciclare:
– reducerea volumului;
– selectarea materialului;
– reutilizarea lui pe șantier.
„Ne-am dorit să găsim un sistem care să ne scadă costurile, să ne permită reutilarea materialului inert și să ne ajute să devenim mai competitivi, oferind clienților noștri serviciile dorite. Cu MB putem reduce cheltuielile cu forța de muncă, uzura mașinii și consumul de combustibil. Totodată, producem materiale reciclate impecabile la un preț extrem de competitiv, fără a ne întrerupe funcționarea.”

Investiție într-un produs durabil
Expresia „pe termen lung” este valabilă și pentru produsele MB. O investiție cu randament rapid, pentru un produs durabil. De zece ani, o cupă BF120.4 este folosită pentru concasarea de rocă dolomitică într-o carieră aflată la 30 km de Ljubljana. Compania slovenă care o folosește spune că cea mai solicitantă intervenție de întreținere pe care au avut-o a fost înlocuirea curelelor. Intervenția s-a făcut la fața locului de către operatorul excavatorului, fără nevoia unui atelier specializat sau a unui mecanic.

Condiții de lucru sigure
Procesarea materialului cu produse MB Crusher este ușoară, deoarece totul se face în siguranță, din cabina excavatorului. Cupa este unplută cu material, apoi este concasat sau sortat direct în camion sau în șanț (umplere). Dacă materialul este armat, nicio problemă! După concasare, materialul feros este separat cu un separator de fier situat pe cupa de concasare sau sortare MB. Totul se face în siguranță, din cabina utilajului. Iar întreținerea este rapidă și simplă: e nevoie de o simplă cheie fixă, nu de un tehnician specializat sau de oprirea operației cu totul.

„Am achiziționat cupa concasoare în urmă cu câțiva ani și am folosit-o în proiecte secundare de dezvoltare a șantierului. Acum pe un șantier similar, BF90.3 ne permite să concasăm foarte ușor resturile din demolări. Este foarte versatilă, nu necesită condiții speciale de transport; o putem transporta pe același camion cu excavatorul. Odată ajunsă pe șantier, instalarea este rapidă și simplă” –declară reprezentantul unei companii din sudul Europei.

MEq
By MEq septembrie 16, 2019 20:54

ADVERTISING

Twitter M. Equipment

ARCHIVE

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31