Volvo Trucks furnizează prima soluție de transport autonom

MEq
By MEq noiembrie 21, 2018 12:50

Volvo Trucks furnizează prima soluție de transport autonom

Volvo Trucks a semnat recent un acord cu Brønnøy Kalk AS din Norvegia, prin care furnizează prima soluție comercială autonomă pentru transportul de piatră de calcar, de la o carieră către un port din apropiere.

Soluția concepută pentru compania Brønnøy Kalk AS constă în transportul de piatră de calcar prin intermediul a șase camioane autonome Volvo FH pe o distanță de cinci kilometri, prin tunelurile care leagă mina de concasor. Au fost realizate cu succes numeroase teste care vor continua și pe parcursul acestui an, soluția devenind în întregime operațională către sfârșitul lui 2019.

Acest acord vine ca o continuare a proiectelor recente de automatizare realizate de Volvo Trucks, din domeniul minier, al recoltării de trestie de zahăr și al colectării deșeurilor. Totuși, această soluție comercială reprezintă o premieră pentru Volvo Trucks. Compania Brønnøy Kalk nu cumpără camioane autonome, ci o soluție destinată transportului de piatră de calcar între două locații prestabilitate.

„Suntem mândri să putem prezenta o soluție autonomă care să facă față provocărilor clienților noștri atât în privința siguranței, cât și a fiabilității și profitabilității”, declară Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks. „Nevoile globale din domeniul transporturilor sunt într-o continuă schimbare, într-un ritm foarte rapid, iar industria solicită soluții noi și avansate, pentru a rămâne competitivă. Obiectivul nostru este de a fi lider al dezvoltării unor produse și servicii care să răspundă acestor cerințe”, continuă Claes Nilsson.

„Este un lucru extraordinar că am ajuns în acest moment, în care introducem soluții autonome”, spune Sasko Cuklev, director pentru Soluții Autonome la Volvo Trucks. „Lucrând într-o zonă închisă, pe o rută predeterminată, putem afla cum anume putem obține maximul de la această soluție și putem să o ajustăm în conformitate cu necesitățile specifice ale clientului. Este vorba despre o colaborare pentru a dezvolta noi soluții, care să ofere o mai mare flexibilitate și eficiență, precum și o productivitate crescută.”

Acest acord implică o relație de afaceri în care clientul cumpără un serviciu total de transport și plătește per tonă transportată.

MEq
By MEq noiembrie 21, 2018 12:50