Un încărcător frontal Case 721G lucrează cu ușurință într-un depozit de reciclare

MEq
By MEq martie 12, 2018 02:29

Un încărcător frontal Case 721G lucrează cu ușurință într-un depozit de reciclare

Job Report

Încărcătoarele frontale pe roți Case din Seria G se potrivesc într-o gamă largă de aplicații, unele foarte specializate, iar munca pe care o fac la Casier Recycling este un bun exemplu. Pe o suprafață de 90.000 mp, în Deerlijk, Belgia, compania Casier colectează, sortează și prelucrează în fiecare lună 12.000 t de fier vechi, 2500 t de deșeuri neferoase și 500 t de deșeuri lemnoase. Este o muncă solicitantă în care un încărcător frontal Case 721G are un rol esențial – iar Casier consideră că utilajul oferă avantaje față de încărcătoarele achiziționate anterior de la alți producători.

Compania belgiană Casier folosește 450 de containere de depozitare, care sunt încărcate de macarale fixe și mobile, iar încărcătorul frontal CASE are rolul de a deplasa deșeurile materiale grele în interiorul șantierului. De obicei, 721G trebuie să transporte încărcăturile grele pe distanțe de până la 300 m, până la un cântar auto.

Sarcinile încărcătorului frontal sunt exigente și continue, iar utilajul trebuie să fie foarte fiabil și să aibă cerințe reduse de întreținere, pentru a reduce la minimum timpii de inactivitate. Datorită orelor lungi de operare, este important ca încărcătorul să aibă o cabină confortabilă și comenzi ușoare, pentru a reduce oboseala operatorului. Și fiindcă se deplasează în interiorul unui depozit aglomerat și de alte utilaje și oameni, cabina trebuie să permită o vizibilitate excelentă, pentru a minimiza riscul de accidente. Acestea au fost principalele considerente pe care Casier le-a avut în vedere atunci când a cumpărat un nou încărcător frontal, în 2017. Totodată, compania a dorit ca noul utilaj să fie mai compact și mai manevrabil decât încărcătoarele pe care le deținea deja, dar și să consume mai puțin combustibil.

„Am auzit de la colegii noștri de la o altă firmă de reciclare a deșeurilor că încărcătoarele frontale Case se remarcă prin confortul cabinelor, nivelul redus de zgomot și eficiența consumului de combustibil, iar vizibilitatea din cabină a fost unul dintre avantajele despre Case a vorbit la lansarea noii sale Serii G. Dar, de asemenea, trebuia să fim siguri că Seria G este și robustă – întrucat, în domeniul nostru, utiajele trebuie să fie capabile să lucreze din greu timp de multe ore, fără probleme”, a explicat Koen Debaere, directorul tehnic al Casier Reciclare. În consecință, Casier a facut o vizită dealerului local Case, Delvano NV. Inițial au fost interesați de câteva încărcătoare frontale Case folosite (chiar destul de intens!) din Seria F, pentru a vedea cât de bine se prezintă după mai mulți ani de operare într-un mediu dur. Apoi, după ce au testat noua cabină a Seriei G și s-au convins de confortul, ușurința și claritatea comenzilor, precum și de vizibilitatea remarcabilă, au decis că acesta este utilajul potrivit pentru ceea ce căutau.

Toate cele șapte modele din Seria G, lansată la începutul lui 2017, oferă niveluri noi de confort pentru operator, pentru a maximiza productivitatea. Vizibilitatea este îmbunătățită de un parbriz panoramic și de o capotă îngustă a motorului; ușurința de operare este crescută printr-o interfață de comandă cu un display de 8 inch, ușor de utilizat în toate condițiile de lumină exterioară, iar confortul, prin intermediul unei console ajustabile, atașate scaunului cu suspensie activă, dar și prin nivelul redus de zgomot din cabină, de doar 68 dB.

Noua Serie G oferă un nivel fără precedent al eficienței consumului de combustibil – fapt confirmat de Casier Recycling, deoarece 721G consumă cu aprox. 10% mai puțină motorină decât încărcătoarele sale anterioare. Motoarele diesel FPT Industrial de pe Seria G dispun de tehnologie SCR, ce menține temperaturile de evacuare mai scăzute și îmbunătățește eficiența consumului de combustibil, înlăturând necesitatea folosirii unui filtru de particule (DPF) sau a unui sistem EGR.

Case oferă cumpărătorului liniștea folositii serviciului Case ProTech. Această suită de asigurări de produs include o garanție extinsă și un contract de întreținere care le permit proprietarilor de încărcătoare Seria G să estimeze cu precizie costurile totale de operare. Reciclarea deșeurilor metalice și lemnoase este doar un tip de aplicație în care încărcătoarele frontale Case Seria G sunt foarte productive, sigure și accesibile. Cele șapte modele din Seria G – de la modelul 521G, cu o capacitate a cupei de 3,9 t, până la 1121G, cu o cupă de 10,2 t – sunt dimensionate pentru toate tipurile de aplicații. În toată lumea, încărcătoarele frontale Seria G pot fi întâlnite lucrând din greu în depozite de aprovizionare, pe șantierele de construcții, în întreprinderi agricole, în depozite de deșeuri și reciclare, în flote de îndepărtare a zăpezii, în lucrări de excavare în masă și în cariere. Această versatilitate robustă explică popularitatea Seriei G.

MEq
By MEq martie 12, 2018 02:29