Tigercat a lansat Seria D de harvestere

MEq
By MEq februarie 16, 2016 00:15

Tigercat a lansat Seria D de harvestere

Harvesterele Tigercat din Seia D – S855D şi LS855D – au acum motoare Tigercat FTP Tier 4 de 210 kW (282 hp) pentru piaţa nord-americană, foarte fiabile şi cu costuri scăzute de întreţinere. Pe viitor, Tigercat va continua să ofere harvestere din Seria anterioară C în America Latină, Australia şi Noua Zeelandă.

Harvesterele S855D reprezintă o soluţie versatilă în aplicaţiile de exploatare forestieră pe pante abrupte şi în zone sensibile. LS855D este un utilaj purtător rapid, agil și puternic – bine adaptat pentru tăiere, pre-sortare și încărcare pe terenuri abrupte. De regulă, LS855D este echipat cu un braț director de tăiere și cu un cap de tăiere direcțională Tigercat 5195 pentru tăiere și încărcare. Alternativ, utilajul purtător poate fi echipat cu un sistem de braţ cu călcâi (live heel boom) şi graifer, pentru operaţiuni stricte de încărcare (shovel logging). Împreună cu trenul de rulare cu flotaţie mare, utilajul poate fi potrivit şi pentru aplicaţii de recoltare forestieră în zonele joase de câmpie, tipice sudului Statelor Unite.

Shovel loader cu sistem de braţ cu călcâi (live heel boom) şi graifer

Shovel loader cu sistem de braţ cu călcâi (live heel boom) şi graifer

Folosind brațul patentat Tigercat ER și sistemul de pivotare de recuperare a energiei, harvesterul S855D poate tăia lemn pe marginea drumurilor, în condiții abrupte sau de sol umed, pe distanțe de până la 80-100 m. Un „shovel logger” poate fi poziţionat strategic în părți dificile ale ariei de tăiate pentru a încărca şi transporta buşteni către un skidder sau pentru a tăia şi aduna pentru un sistem de stivuire (yarding).

Spre deosebire de un încărcător forestier ce are la bază un excavator, căruia i s-a adăugat un „pachet forestry”, noile S855D şi LS855D sunt special concepute pentru aplicaţii forestiere grele. Sistemul hidraulic eficient este optimizat pentru încărcarea buştenilor şi tăierea lor cu un cap procesor direcţional. LS855D este dotat cu sistemul patentat de echilibrare Tigercat, oferind o stabilitate excepțională în pante abrupte. Acesta utilizează doi cilindri hidraulici masivi și secțiuni puternice de oțel pentru o soluție care este atât de simplă și robustă. Geometria unică a acestui sistem garantează echilibrul și stabilitatea pe pante. În plus, trenul de rulare adaptat rampelor permite maşinilor să se deplaseze cu uşurință peste pietre şi cioturi.

MEq
By MEq februarie 16, 2016 00:15

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest