Sistemele de control automat al excavatoarelor optimizează eficiența pe șantiere

MEq
By MEq ianuarie 3, 2018 18:47

Sistemele de control automat al excavatoarelor optimizează eficiența pe șantiere

Story Highlights

  • Sistemele de control pentru excavatoare sunt pentru utilajele de construcții ceea ce sunt sistemele de asistență la condus pentru vehiculele auto
  • Sistemele de control pentru excavatoare ușurează și eficientizează procesele de construcții
  • Moba XSite PRO – lucrează eficient în 2D sau 3D
  • Cu sistemele XSite EASY sau XSite PRO, excavatorul este echipat optim pentru toate cerințele de șantier

Related Articles

Șantierele de construcții și operațiunile desfășurate pe acestea devin din ce în ce mai complexe. Solicitările de organizare a șantierului sunt tot mai mari, responsabilitățile operatorilor de utilaje cresc, iar presiunea termenelor și a costurilor este insemnată. În acest context, sistemele de control MOBA pentru excavatoare optimizează eficiența pe șantier și economisesc timp, măsurătorile preliminarii ajungând a fi aproape omise. MEq

Sistemele de control pentru excavatoare sunt pentru utilajele de construcții ceea ce sunt sistemele de asistență la condus pentru vehiculele auto: acestea asistă și ușurează munca operatorului de excavator, optimizează fluxul de lucru și cresc productivitatea și siguranța pe șantier.
De peste 45 de ani, MOBA Mobile Automation AG este un nume în domeniul automatizării mobile. Know-how-ul și anii de experiență în tehnologia automatizării au făcut ca numele companiei germane să fie recunoscut la nivel global în dezvoltarea și producerea de sisteme de control, identificare, tehnologie de cântărire și soluții software flexibile. De la înființarea sa, în 1972, afacerea de familie a crescut continuu, Grupul MOBA având în prezent trei unități de producție în Germania și nouă filiale în Europa, Asia și America. De-a lungul timpului, a colaborat cu mărci de renume din domeniul utilajelor pentru construcții, precum Caterpillar, Volvo, Dynapac, Bomag, Vogele, Ammann, Ruthmann etc.

Mai simplu și mai eficient
Sistemele de control pentru excavatoare ușurează și eficientizează procesele de construcții; personalul din staff nu mai trebuie să se afle permanent în zona de construcție, putând fi repartizat și altor sarcini, ceea ce sporește în mod semnificativ siguranța pe șantier, în special în punctele cu vizibilitate slabă pentru operatorii diverselor utilaje. De asemenea, sistemele de comandă MOBA reduc măsuratorile cu până la 90%, deoarece măsurătorile manuale de control – o posibilă sursă de eroare – dispar complet. Datorită utilizării eficiente a mașinii, finalizarea cu succes a proiectului este garantată.

Lucrările de excavare pot fi optim planificate și monitorizate, ceea ce duce la economii de până la 20% din consumul de combustibil al mașinii. Astfel, aceste sisteme de control al excavatorului nu doar sporesc productivitatea, ci și profitabilitatea afacerii. Fie că este vorba de lucrări simple sau complexe, sistemul funcționeză cu exactitate, atât în 2D, cât și în 3D. Datorită hardware-ului și software-ului puternice, sistemele de control pentru excavatoare funcționează la fel de eficient, produsul remarcându-se prin caracteristici precum:
– instalarea simplă și rapidă, pentru a reduce pe cât posibil timpii de inactivitate;
– simpla punere în funcțiune și calibrare;
– prezentarea clară și intuitivă a informațiilor prin intermediul unui display color de 8.4”, vizibil chiar și în lumina soarelui, și funcții de control touch;
– controlul continuu și ușor al procesului de lucru direct din cabina operatorului.

Condițiile meteo grele, terenul accidentat sau vizibilitatea redusă nu reprezintă o provocare – tehnologia robustă face față celor mai dificile situații fără nicio problemă. Mai mult, producătorul german spune despre sine că este singurul furnizor din industrie care oferă senzori de înclinare 360° pe 3 axe încălziți, ce pot fi utilizați universal pe toate sistemele.

Precizia și viteza sunt garantate în orice moment. Un alt punct forte (unic) este receptorul laser, cu o suprafață incredibilă de recepție de 15 cm, ce garantează o conexiune constantă între transmițătorul laser și receptorul laser în orice tip de teren, simplificând astfel lucrările de excavare. Software-ul intuitiv garantează o referință rapidă, fără a fi necesară o confirmare manuală. Antena robustă GNSS asigură o detectare foarte precisă prin satelit a poziției excavatorului, independent de condițiile de mediu și meteo.

XSite EASY – implementarea ideală a lucrărilor terasiere simple
Sistemul 2D XSite EASY măsoară adâncimea, înălțimea și unghiul cupei și afișează grafic pe display poziția cupei. Senzorul de pe structura superioară garantează măsurătorile corecte în orice poziție, chiar și în mișcare sau în pantă. Pe afișajul LED opțional se poate vedea dintr-o privire dacă a fost atinsă înălțimea țintă sau dacă este necesară o săpărare suplimentară. Acest lucru ține operatorul permanent la curent cu progresul exact al lucrărilor și asigură o implementare precisă a specificațiilor.

Datorită posibilității de a utiliza un laser rotativ, împreună cu cupa ca referință a înălțimii, operatorul controlează lejer înălțimea direct din cabină, lucru ce economisește timp și crește siguranța. Chiar și în condiții dificile de vizibilitate (atunci când se lucrează seara/noaptea sau se sapă sub apă), cu XSite EASY operatorul are totul sub control. Sistemul este ideal pentru utilizarea în lucrări de fundații, șanțuri sau ramblee, pentru nivelare sau excavări subacvatice.

XSite PRO – lucrează eficient în 2D sau 3D
Cu XSite PRO, operatorul beneficiază de până la două antene GNSS care detectează prin satelit cu mai multă precizie poziția excavatorului. Datorită procesorului rapid, măsurătorile sunt prelucrate în timp real și afișate grafic imediat pe ecranul tactil de 8.4″. Având opțiunea de a defini mai multe profiluri pentru diferite lucrări și de a avea acces la ele oricând, sistemul contribuie la obținerea economiilor de timp, combustibil și materiale, mărind în același timp eficiența mașinii. Datorită suportului pentru rotoare basculante, chiar și graiferele sunt perfect compatibile cu acest sistem.

Upgrade-urile pentru eficientizarea costurilor pot fi întotdeauna efectuate și oferă funcționalități suplimentare. După introducerea în realitatea 2D, oricând poți actualiza software-ul la un sistem 3D, care permite importarea cu ușurință a modelelor digitale de teren, cu niveluri și înclinații multiple atunci când este necesar. Astfel, operatorul lucrează cu exactitate și îndeplinește specificațiile de plan fără a efectua corecții. La nevoie, transferul wireless de date permite accesul de la distanță la date, fie pentru documentație, fie pentru dezvoltări ulterioare sau suport.

Modularitatea asigură flexibilitate
Cu sistemele XSite EASY sau XSite PRO, excavatorul este echipat optim pentru toate cerințele de șantier. Fie că este vorba de sarcini simple sau de proiecte complexe de construcție, sistemele de control MOBA pentru excavatoare asigură precizie și rezultate eficiente printr-o interacțiune perfectă a tuturor componentelor. Datorită conceptului modular al software-ului 3D, sistemul XSite PRO poate fi actualizat oricând. Utilajul este flexibil pentru toate proiectele de construcții prin instalarea fără probleme a funcționalităților suplimentare și prin compatibilitatea cu toate stațiile de bază.

MEq
By MEq ianuarie 3, 2018 18:47

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On GooglePlus