Robomag: cilindul compactor tandem autonom expus de Bomag la Bauma

MEq
By MEq aprilie 29, 2019 17:49

Robomag: cilindul compactor tandem autonom expus de Bomag la Bauma

Robomag este numele cilindrului compactor tandem complet autonom dezvoltat de Bomag ca studiu tehnologic. Acesta are la bază cunoștințele pe care Bomag în colaborare cu Universitatea Tehnică din Kaiserslautern le-au acumulat odată cu proiectul de conversie a cilindrilor compacotri în sisteme complet autonome. Au fost utilizate tehnologii avansate precum GPS, Lidar și senzori de poziționare de ultimă generație. Odată cu Robomag, viziunea Bomag de a avea utilaje complet autonome devine realitate.

Cilindrul compactor tandem complet autonom Robomag poate fi utilizat complet independent într-o zonă de lucru definită. Pentru încărcare (pe o platformă) sau operarea manuală, Robomag poate fi acționat pur și simplu din telecomandă. Sistemul obține informații despre poziția, condiția și mișcarea utilajului folosind o combinație de tehnologii diferite pentru orientarea în spațiu, percepția și siguranța mediului. Pentru a preveni coliziunile este folosit un concept amplu de siguranță, cu recunoașterea senzorială a mediului.

Pe lângă modul complet automat, Robomag are, de asemenea, posibilitatea de a urmări modelele de mișcare introduse manual, astfel încât să își poată îndeplini autonom sarcina chiar în lucrări speciale de compactare. În fiecare mod, cilindrul compactor tandem are un sistem de oprire mecanică de urgență.

În timp ce se deplasează autonom, bine cunoscutul sistem Bomag Asphalt Manager 2 asigură controlul inteligent și monitorizarea activă a puterii de compactare. În același timp, Asphalt Manager 2 asigură documentarea cuprinzătoare și transparentă a performanței de compactare. Robomag este un studiu de tehnologie pură și reprezintă o viziune Bomag a viitorului apropiat. La Bauma 2019, am văzut la lucru cilindrul compactor tandem autonom Robomag în cadrul demonstrațiilor live.

MEq
By MEq aprilie 29, 2019 17:49

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest