Raimondi lansează macaraua turn cu braț înclinat LR330 cu o nouă abordare tehnologică

MEq
By MEq februarie 20, 2018 20:59

Raimondi lansează macaraua turn cu braț înclinat LR330 cu o nouă abordare tehnologică

Raimondi Cranes, înființată în 1863, anunță o abordare transformatoare a tehnologiei de ridicare a sarcinilor grele odată cu noua macara turn cu braț înclinat (luffing-jib) LR330. Înainte de lansarea la scara largă, modelul LR330 a fost prezentat, ca de obicei, în rețeaua exclusivă a agenților Raimondi, și va fi disponibil oficial din martie anul acesta pentru precomenzile agenților.

„Raimondi a realizat propunerea noastră prin cercetare, testare și dezvoltare. Suntem mândri să prezentăm pe piață o macara avansată din punct de vedere tehnologic, cu performanțe superioare, fabricată complet în Europa”, a spus ing. Domenico Ciano, director tehnic, Raimondi Cranes. „Modelul LR330 este productiv, durabil, puternic și eficient. Ca macara reprezentativă a noii game luffing (cu braț înclinat), am încorporat un design de braț revoluționar, în secțiune de triunghi echilateral, pentru a îmbunătăți mai multe aspecte ale macaralei. Optimizat structural, noul design permite îmbunătățirea asamblării și transportului, simplifică faza de construcție și diminuează impactul vântului asupra brațului, reducând astfel raza “out of service” a macaralei”, a explicat Ciano.

LR330 este cea mai nouă macara turn cu braț înclinat din gama Raimondi, având o lungime maximă a brațului de 60 m și o capacitate maximă de 18.000 kg, în configurații de cablu în două și patru ramuri portante. La rază maximă, poate ridica 3.300 kg în modul Ultra-lift. Cele șase configurații diferite ale lungimii brațului, de la 30 m până la 60 m, satisfac toate necesitățile specifice de șantier. LR330 poate fi echipată cu trei trolii de ridicare diferite: de 80 kW (putere instalată standard), de 110 kW (la cele două configurații de coborâre) și de 80 kW putere instalată (pentru patru configurații de coborâre). Lungimile de cablu sunt de: 650 m, 1000 m și 980 m, iar toate troliurile pot fi echipate cu o frână de siguranță secundară.

Ușurința utilizării modelului LR330 este mai evidentă pentru operatori, care pot controla și adapta macaraua la preferințele lor, reducând factorii de stres. Împreună cu noul sistem de control al siguranței Raimondi, există un progres semnificativ în performanța și controlul celor trei mișcări ale lui LR330. „Operatorii pot alege acum din trei configurații diferite, permițând o schimbare a parametrilor ce țin de vitezele de mișcare și de dinamică. Această funcționalitate permite operatorilor să alinieze macaraua mai aproape de nevoile specifice. În plus, pentru a reduce presiunea asupra operatorului și a crește simultan nivelul general de siguranță pe șantier, senzorii sistemului de control al siguranței monitorizează toate mișcările macaralei și sarcina, ajutând operatorul să facă față pericolelor de pe șantier. Alertând operatorul cu alarme și intervenții directe, modelul LR330 este agil și inteligent”, a spus Ciano, descriind câteva dintre caracteristicile LR330 centrate pe operator. Ciano a adăugat că lucrul la înălțime a fost, de asemenea, luat în considerare în ceea ce privește simplificarea instalării și dezasamblării macaralei.

Noua macara turn cu braț înclinat Raimondi vine după lansarea, în octombrie 2017, a modelului turn falt-top MRT234, asigurând potrivirea optimă a designului la nivel mecanic, structural și electronic, ceea ce premite creșterea productivității, aduce siguranță și o interfață mai bună pentru utilizator.

MEq
By MEq februarie 20, 2018 20:59