Premieră mondială: Palfinger prezintă la IAA 2018 prima sa macara cu braț articulat pe șenile

MEq
By MEq august 28, 2018 12:18

Premieră mondială: Palfinger prezintă la IAA 2018 prima sa macara cu braț articulat pe șenile

În septembrie la Hanovra, la IAA Commercial Vehicles, Palfinger va prezenta în premieră mondială versatila macara cu braț articulat pe șenile PCC. Modelul va fi inițial disponibil în trei variante, cu capacități de la aproximativ 50 până la 115 tm. Palfinger Crawler Crane (PCC) este prima macara Palfinger montată pe un șasiu cu tren de rulare cu șenile.

Palfinger oferă clienților săi o soluție de “lifting” puternică și flexibilă pentru situațiile în care, în mod normal, un camion ar trebui să fie suficient. „Pe teren dificil – de exemplu, atunci când se instalează rețele electrice sau cabluri – transportul cu elicopterul este în mod normal singura alternativă la o macara montată pe șasiu de camion”, spune Michael Hagenauer, șeful diviziei de Macarale pe șenile, menționând una dintre zonele tipice de utilizare a noii serii de modele. „Cu PCC, astfel de șantiere pot fi finalizate în condiții de siguranță, în mod eficient și ieftin”.

Flexibilitate maximă
Macaraua pe șenile își demonstrează întregul potențial nu numai pe teren dificil, ci și în pante de până la 60%. Fiind cu circa 40 cm mai îngustă decât un camion convențional, are potențial de ridicare chiar și în zone strâmte unde orice centimetru în plus poate face diferența. Datorită brațului articulat, înălțimii de ridicare și dimensiunilor compacte, Palfinger Crawler Crane PCC este perfectă atât în zonele urbane, cât și în sectorul industrial și în incinte închise. Șenilele permit repoziționarea rapidă a macaralei pe șantier, după caz. Un alt avantaj este că șasiul cu tren de rulare cu șenile și macaraua pot fi controlate, transportate și operate separat, ceea ce este util în special în situații în care se aplică restricții de greutate. Modulul de macara se poate autopropulsa și de pe stabilizatori, fără șasiul șenilat – un proces cunoscut și sub denumirea de „shifting” – explică Hagenauer. La nevoie, PCC poate fi montată și pe camionul de transport. Aceasta înseamnă o utilizare mai mare și flexibilitate maximă, cu o putere maximă pentru utilizator.
Cele trei module (șasiul șenilat, macaraua și contragreutatea) pot fi combinate individual și operate în mod optim pentru o gamă variată de sarcini. Modulele se potrivesc perfect, în timp ce interfețele și funcțiile au fost gândite până la ultimul detaliu.

Design compact și mobilitate tot-teren
Macaraua Palfinger PCC are dimensiuni foarte compacte: o lățime de 2 până la 2,2 m și o înălțime de 2,2-2,5 m. Prin „shifting” (adică mutarea unității macaralei folosind doar stabilizatorii) este permisă trecerea sistemului prin spații extrem de joase și strâmte, dar și încărcarea lui într-un container, fără trenul de rulare cu șenile.
Șasiul pe șenile este perfect pentru uz off-road, are o gardă la sol înaltă și poate urca pante de până la 60%. Atunci când macaraua este folosită off-road, în funcție de lățimea suportului, pantele de la 8° la 20° pot fi ajustate datorită picioarelor de stabilizare lungi și foarte robuste. Acest lucru asigură capacități mari de ridicare și o utilizare universală chiar și în terenuri dificile.

Capacitate de ridicare și rază
Palfinger Crawler Crane PCC este disponibilă în trei variante:
PCC 57.002 are o deschidere maximă a brațului de 29,5 m, o înălțime maximă de ridicare de 32 m și o capacitate maximă de ridicare de 17.900 kg.
– Modelul puțin mai puternic, PCC 71.002, are o deschidere de 31,6 m, o înălțime maximă de ridicare de 34 m și o capacitate maximă de ridicare de 19.100 kg.
– Cel mai puternic model este PCC 115.002, care are o deschidere de 33.3 m, o înălțime maximă de ridicare de 35.8 m și o capacitate de ridicare de până la 30.000 kg.
Pentru toate modelele sunt disponibile numeroase echipamente suplimentare, precum nacele de lucru la înălțime, dispozitive de ridicare cu vacuum, manipulatoare de conducte și diferite graifere. Modelele PCC 71.002 și PCC 115.002 sunt disponibile imediat; modelul PCC 57.002 va fi disponibil în primăvara anului 2019.

MEq
By MEq august 28, 2018 12:18

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest