Potain lansează prima sa macara topless cu braț înclinat cu cilindru hidraulic

MEq
By MEq martie 27, 2018 12:52

Potain lansează prima sa macara topless cu braț înclinat cu cilindru hidraulic

Potain MCH 125 este prima macara din portofoliul companiei ce utilizează un cilindru hidraulic de înclinare a brațului. Prezentat ca prototip la bauma China 2016, în Shanghai, primele unități ale acestui model au fost testate pe șantiere în Thailanda, Australia și Noua Zeelandă, înainte de lansarea pe mai multe piețe internaționale. Acesta este primul model topless cu braț înclinat de la Potain, iar tehnologia sa hidraulică unică ușurează asamblarea și operarea mai rapidă.

Cu un design de ultimă oră și o nouă tehnologie, aceasta combină avantajele macaralelor Potain cu braț înclinat din seria MCR cu cele ale macaralelor topless MCT. Contractorii vor găsi foarte simplă asamblarea și demontarea acestei macarale pe șantierele aglomerate, ceea ce o face ideală pentru proiecte urbane, lucrări în centrele orașelor sau pe alte șantiere în spații limitate.

„Modelul MCH 125 este ultima noutate în materie de design al macaralelor turn și este diferit de orice altă macara de pe piață”, spune Thibaut Le Besnerais, director de produs pentru macarale turn la Manitowoc.
MCH 125 are o capacitate maximă de 8 t, iar lungimea maximă a brațului este de 50 m. Sarcina la vârf este de 2 t, iar viteza maximă de ridicare este de 100 m/min când este echipată cu un vinci 60 LVF 20. Designul unic al macaralei oferă o serie de avantaje, inclusiv asamblarea rapidă și dezmembrarea. Designul topless înseamnă că necesită de mai puțin spațiu pe șantier, deoarece nu există un cadru A (cat-head) de asamblare la nivelul solului înainte de instalare.

Macaraua utilizează tehnologia hidraulică Potain VVH pentru mișcarea pe verticală a brațului, ceea ce elimină necesitatea cablurilor de înclinare a brațului. Cu tehnologia VVH, MCH 125 se poate ridica în mai puțin de 2 minute de la un nivel orizontal până la un unghi 87˚. Componenta hidraulică e pre-instalată din fabrică, evitând necesitatea îndeplinirii acestei sarcini în timpul asamblarii macaralei la fața locului.

Designul brațului înclinat hidraulic înseamnă, de asemenea, un contrabraț mai mic și o rază de serviciu mai strânsă în comparație cu modelele cu cablu. Operatorii vor beneficia de confortul și vizibilitatea sporite oferite de cabina Vision 140, una dintre cele mai mari cabine de pe piață (în clasa sa). Întreaga structură superioară a macaralei – incluzând aici și brațul de 50 m – poate fi transportată în doar patru camioane. Asamblarea pentru o înălțime de 40 m poate fi realizată în mai puțin de 6 ore. De asemenea, există cinci configurații de brat, de la 30 până la 50 m, în creștere din 5 în 5 m.

MCH 125 va fi comercializată prin intermediul rețelelor regionale de distribuitori Potain. Primele livrări vor începe în 2018, macaraua fiind disponibilă pe piețele din Asia, Africa, Oceania, Orientul Mijlociu, Rusia, țările CSI și America Latină.

MEq
By MEq martie 27, 2018 12:52

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest