Noul separator cu șnec Doppstadt SWS 3000 separă chiar și cele mai lipicioase amestecuri de materiale

MEq
By MEq mai 11, 2019 10:52

Noul separator cu șnec Doppstadt SWS 3000 separă chiar și cele mai lipicioase amestecuri de materiale

Noul separator Doppstadt cu șnec elicoidal își ia rolul în serios atunci când utilajele de sortare își ating limitele: indiferent de cât de umed și lipicios este amestecul de materiale (cu conținut de pietre, pământ și lut), noul produs Doppstadt îl separă direct în carieră, folosind resursele naturale în mod eficient: materia primă poate fi stocată în grămezi, extinzând astfel durata de exploatare a unui sit de producție (cum ar fi o carieră).

Pământul, argila sau lutul pot îngreuna recuperarea materiilor prime (precum calcarul), în funcție de regiunea în care se află cariera, și face foarte dificilă pentru operator procesarea eficientă a materiilor prime. Conținutul de argilă este o adevărată provocare. Astfel, Doppstadt a dezvoltat o soluție robustă pentru manipularea conținutului argilos: noul separator cu șnec elicoidal SWS 3000. Această tehnologie poate fi utilizată pe tot parcursul anului, separând eficient pământul sau argila de agregate, chiar și în condiții de vreme umedă.

„La Doppstadt, știm totul despre procesele de reciclare. În ultimii ani, am dezvoltat și tehnologii pentru separarea amestecurilor de materiale în industria construcțiilor. Noul SWS 3000 este conceput pentru a îmbunătăți semnificativ eficiența costurilor procesului de separare în cariere”, a declarat directorul de produs Dirk Reibling, referindu-se la punctele forte ale noului proces. La Bauma 2019, Doppstadt a prezentat acest utilaj nou venit în portofoliul său de produse.

Inovația tehnică inteligentă în designul separatorului SWS 3000 sunt șnecurile elicoidale cu contrarotatie, care permit efectuarea sortării fără a afecta consistența materialului de intrare. Șnecurile robuste separă constant fracțiunea de argilă lipicioasă, care are o consistență similară lutului de modelare. În același timp, argila lipicioasă este în mod constant modelată de acțiunea pietrelor, astfel încât poate fi îndepărtată de arborii spiralați. La SWS 3000, operatorii pot regla și unghiul (înclinația) punții de sortare pentru a modifica atât calitatea, cât și cantitățile procesate (până la 300 t/h, în funcție de proprietățile materialelor). Pe scurt: SWS 3000 intră în acțiune atunci când utilajele normale de sortare își arată limitele: indiferent de cât de umed și lipicios este amestecul de material. Rezultatul este că haldele sunt mai mici, iar materiile prime recuperate din grămezile de material extind durata de exploatare a unui șantier sau a unei cariere.

Doppstadt a prezentat noul utilaj din portofoliul său, SWS 3000, la Bauma 2019, la München. Vânzările separatorului SWS 3000, conceput pentru procesarea rocilor și a diferitelor tipuri de pământ, sunt planificate pentru 2020.

MEq
By MEq mai 11, 2019 10:52

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest