Noul excavator pentru manipularea materialelor Doosan DX250WMH-5 va debuta la Bauma 2019

MEq
By MEq martie 13, 2019 12:44

Noul excavator pentru manipularea materialelor Doosan DX250WMH-5 va debuta la Bauma 2019

Doosan lansează noul excavator DX250WMH-5 din clasa de 25 t, cu motor Stage IV, destinat utilizării în industriile deșeurilor solide, de reciclare, de demolare și forestieră. Având la bază popularul model cu roți DX210W-5 de 21 t, noul excavator pentru manipularea materialelor DX250WMH-5 a fost proiectat special pentru o gamă largă de aplicații de sortare și manipulare – fier vechi și alte tipuri de deșeuri solide, industriile de reciclare și forestieră.

Proiectat pentru a face față celor mai dificile sarcini, DX250WMH-5 are stabilizatoare față/spate și braț/balansier special concepute pentru sarcinile de manipulare a materialelor. O caracteristică standard este sistemul hidraulic de ridicare a cabinei, oferind operatorului o mai bună vizibilitate asupra atașamentului din vârful balansierului și asupra zonei de lucru. Vizibilitatea este sporită și datorită display-ului ce afișeaza imaginile transmise de camera retrovizoare.

DX250WMH-5 este ușor de condus folosind joystick-urile ergonomice și volanul. Pentru îmbunătățirea eficienței, utilajul este echipat cu sistem hidraulic cu circuit auxiliar și de rotire cu două căi. Operatorul poate folosi butoanele de pe joystick-uri sau pedala opțională pentru a controla atașamentele auxiliare.

Noul manipulator de materiale DX250WMH-5 este acționat de un motor diesel cu 6 cilindri Doosan DL06PA, cu turbocompresor și răcit cu apă, ce dezvoltă o putere de 129,4 kW (173,5 hp). Motorul DL06PA asigură confort și costuri mai mici prin respectarea normelor de emisii Stage IV, fără a fi necesita un filtru de particule (DPF), prin combinarea tehnologiilor de post-tratare cu recircularea gazelor de evacuare răcite (EGR) și reducere catalitică selectivă (SCR). Sistemul Smart Power Control (SPC), special dezvoltat de Doosan, îmbunătățește eficiența mașinii, menținând productivitatea prin controlul turației variabile și controlul cuplului pompei, reglând automat numărul de turații în funcție de sarcina manipulată.

Moduri de putere în funcție de aplicație
Așadar, sistemul SPC poate fi utilizat împreună cu toate cele patru moduri de lucru disponibile pe DX250WMH-5. Aceste moduri de putere ajută operatorul să gestioneze echilibrul dintre consumul de combustibil și puterea mașinii în funcție de condițiile de lucru.
• Modul Power+ (P+): oferă cele mai mari viteze de lucru şi putere mai mare în acele aplicaţii solicitante de manipulare;
• Modul Power (P): putere şi performanțe superioare pentru ridicări grele, încărcarea rapidă a materialelor în camion şi viteză ridicată de deplasare;
• Modul Standard (S): îmbunătăţeşte consumul de combustibil al utilajului, oferind totodată performanțe bune în operațiunile zilnice de ridicare şi manipulare a materialelor;
• Modul Economy (E): reduce consumul în aplicaţii uşoare şi încetineşte mişcările utilajului atunci când se impun mişcări de mare precizie.

Pe lângă cele patru moduri de putere, DX250WMH-5 include și un mod de ridicare, care asigură un cuplu mai mare al pompei, o turație redusă a motorului și o creștere automată a puterii. Opțional este disponibil și un generator ca soluție imediată, fără a necesita modificări suplimentare. Pentru un plus de durabilitate, există opțional o protecție V pentru părțile laterale ale mașinii și componentele din spatele ușilor.

La interior, monitorul LCD color standard de 7 inch oferă informații utile privind istoricul de întreținere și monitorizarea mașinii. De asemenea, afișează imagini de la camera standard din spate și/sau de la camera opțională laterală. Modul de ecran împărțit (split screen) afișează simultan imagini din spate și informațiile vitale despre mașină. Imaginile de la camera opțională laterală pot fi văzute independent sau în modul split screen. Doosan DX250WMH-5 include și numeroase opțiuni instalate din fabrică, precum: lumini de lucru suplimentare, protecție pentru cabină, protecții pentru șasiu, pompă filtru carburant, lumină de semnalizare intermitentă, anvelope solide, compresor de aer.

Sistemul telematic DoosanCONNECT este standard pe excavatorul manipulator Doosan DX250WMH-5 și vine cu un abonament de trei ani. DoosanCONNECT transmite către proprietar, dealer și producător (Doosan) informații despre localizarea mașinii, precum și o gamă completă de informații operaționale despre utilaj. Informațiile sunt furnizate printr-o interfață de utilizator simplă, accesibilă online printr-un computer sau un smartphone. Scopul este de a ajuta proprietarii să-și monitorizeze utilajul și să gestioneze intervalele de întreținere pentru reducerea costurilor de operare.

MEq
By MEq martie 13, 2019 12:44

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest