Noul EW240E este cel mai puternic excavator pentru manipularea materialelor de la Volvo CE

MEq
By MEq februarie 12, 2018 16:47

Noul EW240E este cel mai puternic excavator pentru manipularea materialelor de la Volvo CE

Volvo CE a creat cel mai puternic și inovator excavator pentru manipularea materialelor de până acum – EW240E. Noul utilaj, special conceput pentru industriile de prelucrare a deșeurilor și reciclare, promite să ofere un nivel maxim de productivitate și flexibilitate, datorită gamei sale de caracteristici încercate și testate.

Excavatorul pentru manipularea materialelor EW240E cântărește 26 t și este acționat de un motor Volvo Tier 4 final, cu o putere de 129 kW (173 CP) și un cuplu maxim de 850 Nm la 1.350 rpm. Dotat cu un brat drept de 6,5 metri și un balansier gât de lebădă de 5 m, utilajul dispune de o amplitudine frontală impresionantă de peste 11 m.

Special construit pentru manipularea materialelor
Utilajul are o structură superioară dedicată și un șasiu rigidizat, pentru a putea face față forțelor din cadrul aplicațiilor de sortare a fierului vechi. Alte diferențe față de un excavator standard includ cabina cu ridicare hidraulică, patru stabilizatori prevăzuți ca dotare standard, anvelopele din cauciuc solid și brațul drept special, suficient de flexibil pentru a fi prevăzut cu un balansier tip gât de lebădă, de 5 m lungime, sau balansier de prindere/sortare, de 4 m.

Cabina poate fi înălțată până la 5 m deasupra solului, fiind prevăzută cu un sistem de suspensie cu două amortizoare pentru a reduce nivelul de zgomot și vibrații. Pentru siguranță, EW240E este echipat cu braț în limitare, pentru a evita coliziunea dintre cabină și graifer. Ca funcție de siguranță suplimentară pentru lucrul indoor, Volvo vă oferă funcția opțională de limitare a înălțimii. Operatorul poate intra și ieși mai ușor în/din cabină datorită balustradelor colorate și treptelor nou adăugate pe portfurcheți.

Versatil prin natura sa
EW240E MH poate fi configurat atât în interior, cât și în exterior. Clienții își pot maximiza productivitatea prin proiectarea unui utilaj special adaptat pentru aplicația în care lucrează. De exemplu, clienții pot alege un balansier tip ”gooseneck” sau drept, pentru un control deplin asupra lucrărilor pe care le desfășoară. Optimizate cu circuite auxiliare instalate din fabrică, graiferele corespunzătoare lucrează în armonie cu utilajul.

Utilajul nu numai că poate fi adaptat ușor în funcție de lucrarea care trebuie efectuată, dar poate fi și personalizat cu mai multe opțiuni pentru a răspunde cât mai bine nevoilor operaționale ale clienților. Cabina cu suprafețe vitrate largi oferă vizibilitate panoramică și un nivel suprem de siguranță. Pentru a spori vizibilitatea, clienții pot selecta caracteristica de vizualizare inteligentă Volvo Smart View sau o fereastră din policarbonat dintr-o singură bucată, prevăzută cu folie de protecție. Pentru un plus de confort, sistemul de control confortabil al deplasării (Comfort Drive Control – CDC) îi oferă operatorului ocazia de a dirija utilajul folosind numai rola de ghidare de pe pârghia de comandă, la o viteză de până la 20 km/oră – o caracteristică nouă a gamei de excavatoare pe roți Volvo. Specific excavatoarelor pentru manipularea materialelor EW220E și EW240E este ca pot fi comandate din fabrică fără coloana de direcție. Acest lucru îi permite operatorului să controleze întregul utilaj, inclusiv rotorul basculant și stabilizatorii laterali, utilizând doar joystick-urile de comandă.

E – de la eficiență
Modul de funcționare al lui EW240E este inteligent și eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil. Atât funcția Auto Idle (revenire aducere automată la ralanti), care reduce turația motorului la ralanti atunci când elementele de comandă sunt inactive pentru o perioadă de timp prestabilită, cât și funcția de oprire automată a motorului ajută la reducerea consumului de combustibil. Îmbunătățit cu modul ECO, care pornește automat, EW240E dispune de numeroase caracteristici menite să-i crească eficiența consumului și să-i reducă uzura.
Pe întreaga gamă de excavatoare pe roți din seria E, punctele de ungere sunt grupate la un loc, iar filtrele sunt amplasate în spatele capotelor cu deschidere largă ale motorului, toate accesibile de la nivelul solului.

MEq
By MEq februarie 12, 2018 16:47