Noul 1910G extinde gama de forwardere John Deere

MEq
By MEq noiembrie 23, 2017 17:46

Noul 1910G extinde gama de forwardere John Deere

În luna octombrie, John Deere a anunțat cel mai recent membru din gama sa de forwardere: 1910G. Acesta este cel mai mare model din linia de transportoare John Deere, oferind operatorilor puterea și eficiența necesare pentru abordarea sarcinilor dificile chiar și în terenuri dificile.

Forwarderul 1910G este echipat cu un motor Tier 4 Final de 200 kW/268 CP. Puterea maximă a motorului a crescut cu 7,5%, iar cuplul, cu 21%, comparativ cu modelele anterioare, oferind clienților puterea și performanța pe care le așteaptă de la o mașină John Deere. În plus, hidraulica de acționare este bună, transmisia dezvoltând o forță de tracțiune mai mare cu 4,5%.

„Seria G de forwardere oferă clienților noștri mașinile de care au nevoie pentru a face față fiecărei zile de lucru, indiferent de condițiile cu care se confruntă. Cu mașinile noastre 1910G, operatorii pot transporta încărcături chiar mai mari”, a declarat Niko Solopuro, product marketing manager, WCTL Forwarders and Automation. „În plus, am menținut caracteristicile liniilor seriei G pe care clienții noștri le apreciază – inclusiv stația de operare îmbunătățită și comenzile joystick configurabile – dezvoltând o mașină de care clienții se bucură, crescând totodată productivitatea operatorului”.

O caracteristică cheie a acestui model este controlul adaptiv al transmisiei, o premieră în industria forestieră. Acest sistem de control ce are la bază un software ce îmbunătățește productivitatea și manevrabilitatea transportorului și îi permite operatorului să aleagă setarea turației dorite (Eco, Normal, Power) în functie de condițiile de operare. Sistemul ajustează automat turația motorului astfel încât să corespundă sarcinii motorului. În situații de sarcină mare, controlul transmisiei asigură o funcționare ușoară a motorului diesel și folosirea eficientă a forței de tracțiune disponibile.

O altă caracteristică cheie este capacitatea mai mare de încărcare. Aria secțiunii transversale a spațiului de încărcare este mai mare, iar traversa de nouă generație oferă o vizibilitate excelentă a spațiului de încărcare. În plus, brațul CF8 de pe modelul 1910G se mișcă lin și fără probleme, crescând precizia și eficiența.

Controlul brațului este îmbunătățit în continuare prin utilizarea funcției Intelligent Boom Control (IBC). Aceasta este o tehnologie inovatoare ce îmbunătățește productivitatea operatorului prin controlarea automată a ridicării, rotirii și extinderii brațului macaralei în funcție de locul unde se află graiferul. IBC crește precizia și, în cele din urmă, numărul de încărcări pe fiecare tură de lucru. În plus, comenzile joystick-ului configurabile permit dealer-ului să reconfigureze rapid utilajul pentru a îndeplini preferințele operatorului. Operatorul poate selecta una dintre cele trei opțiuni de configurare.

Modelul 1910G, asemenea restului liniei de transportoare din seria G, este echipat cu sistemul de control TimberMatic F-16. Sistemul de control îmbunătățit dispune de o interfață de utilizator configurabilă, cruise control și afișarea înclinaţiei terenului. Noua versiune de software permite accesul de la distanță al personalului de service. Noile module de control MECA, sistemul simplu CAN bus și sistemul electric optimizat cresc eficiența funcțiilor mașinii.

1910G este disponibil cu două opțiuni de cabină: fixă sau rotativă și cu autonivelare – ambele concepute pentru a îmbunătăți confortul operatorului. Cabina rotativă și cu autonivelare ajută șoferul să mențină pozițiile de lucru corecte pentru a reduce solicitările zonelor spatelui și umărului, chiar și în terenuri accidentate. Cu o rotație a cabinei la 290 grade, modelul 1910G oferă o vedere bună a brațului și a graiferului, pentru o încărcare mai sigură a buștenilor. Geamurile mari ale cabinei permit o vizibilitate nelimitată.

Toate transportoarele John Deere vin standard cu sistemul telematic JDLink, ce conectează de la distanță proprietarii și managerii cu echipamentul lor și cu distribuitorul local John Deere. Prin JDLink, au acces la alerte și informații despre mașini, inclusiv la date de performanță și de întreținere.

MEq
By MEq noiembrie 23, 2017 17:46

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On GooglePlus