Noile miniexcavatoare CAT Next Generation

MEq
By MEq martie 5, 2019 15:22

Noile miniexcavatoare CAT Next Generation

Gama de miniexcavatoare hidraulice Cat, proiectate și produse de Caterpillar pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună performanță, versatilitate, siguranță, confort pentru operator și accesibilitate, cuprinde acum cinci noi modele în clasa de mașini între 1 și 2 t. Această abordare centrată pe client are ca rezultat noi modele ce încorporează caracteristici standard în premieră în industrie, precum direcția prin joystick și cabină/plafon de protecție (pavilion) înclinabile, precum și noi opțiuni, printre care aer condiționat și tren de rulare extensibil.

Noua gamă de modele oferă clientilor opțiuni la alegere pentru ca funcțiile și capacitățile utilajelor să se potrivească perfect aplicațiilor: 301.5 (clasa de 1.5 t, rază de rotire standard, plafon de protecție); 301.6 (clasa de 1.5 t, rază de rotire standard, cabină); 301.7 CR (clasa de 1.7 t, rază compactă, plafon de protecție); 301.8 (clasa de 1,8 t, rază de rotire standard, plafon de protecție sau cabină); 302 CR (clasa de 2,0 t, rază compactă, plafon de protecție sau cabină).

Masa minimă de operare (aproximativ) pentru noile modele este între 1575-2045 kg, putând crește la 1760-2200 kg, în funcție de configurația specifică a mașinii. Adâncimile de săpare sunt de 2340 sau 2370 mm, în funcție de model, iar disponibilitatea unui balansier lung crește adâncimea până la 2540 sau 2570 mm. Șenilele din cauciuc sunt standard, însă există posibilitatea echipării tuturor modelelor și cu șenile din oțel.

Toate noile modele folosesc motorul Cat C1.1, un diesel cu trei cilindri, cu o putere netă de 14,3 kW (19,2 hp), disponibil în configurații ce respectă standardele de emisii Stage V, precum și normele din țările mai puțin reglementate. Motorul C1.1 are o densitate mare de putere și oferă o performanță consistentă într-un interval mare de turații. Eficiența consumului este crescută cu ajutorul sistemelor ”engine idle control” și de oprire automată.

Caracteristici premium
Noile miniexcavatoare Next Generation folosesc un sistem hidraulic de detectare a sarciniii, eficient, economic, cu o pompă cu piston cu cilindree variabilă, controlată electronic, cu un debit de până la 66 l/min. Debitul, împreună cu presiunile mari de siguranță, oferă noilor modele capacitatea hidraulică de a genera forțe mari de săpare și de ridicare, precum și de a manipula uneltele atașate.

Pentru și mai multă versatilitate, sistemul hidraulic auxiliar standard (cu linii de decuplare rapidă) asigură un debit one way, two-way (bidirecțional) și continuu. Cuplele manuale, un pachet „thumb-ready” (gheară/falcă) și un sistem cu inel de ridicare certificat sunt disponibile pentru toate modelele. Operarea de tipul ”cupă frontală” (tip încărcător) – ce oferă o precizie suplimentară atunci când excavatorul sapă în jurul utilităților – poate fi realizată folosind cupe cu prindere prin bolț (pin-on), fie prin intermediul unei cuple rapide.

Pentru modelele 301.5, 301.6 și 301.8 e disponibil un tren de rulare cu lățime fixă. Toate modelele însă sunt disponibile cu tren de rulare extensibil, care se îngustează pentru a permite trecerea prin puncte de acces limitate, apoi se extinde la loc pentru a oferi o platformă de lucru stabilă. Trenurile de rulare ale tuturor modelelor (cu excepția lui 302 CR) se retrag de la 1300 la 990 mm; la 302 CR se strânge de la 1400 la 1090 mm.

Lama frontală permite efectuarea unor lucrări de umplere și nivelare/finisare. Are o cursă amplă, deasupra și sub nivelul solului, funcție flotantă și poate săpa (operare „dig-to-blade”) crescând eficiența în deplasarea materialului/pământului. Principalele structuri ale miniexcavatoarelor Next Generation – șasiul superior și inferior, cadrele șenilelor, brațul și balansierul – sunt modelate după excavatoarele Cat mai mari și concepute pentru a avea o durată lungă de viață.

Mediul operatorului
Designul noilor modele Next Generation pune accent pe confortul și siguranța operatorului. Cabina (standard la modelul 301.6 și opțională la 301.8 și 302 CR) este presurizată și sigilată pentru a reduce pătrunderea prafului și este dotată cu sistem de climatizare (cu sau fără aer condiționat). Geamul frontal glisează în sus și se poziționează deasupra capului, iar zonele vitrate mari, laterale, din spate, plus luminatorul, oferă o vizibilitate optimă. Consolele de operare oferă cotiere reglabile; este disponibil și un scaun cu suspensie. Centura de siguranță retractabilă este lejeră.

Comenzile sunt intuitive, cu un schimbător care permite operatorilor să selecteze sistemul preferat. Sistemul de siguranță al mașinii este standard, disponibil cu cheie cu cod sau cheie cu cartelă și push-to-start. Monitorul LCD Next Generation oferă informații ușor de citit și dispune de un buton rotativ de comandă (jog dial) pentru o interacțiune simplă și ergonomică. De asemenea, mașinile pot fi conectate prin Bluetooth.

O funcție exclusivă pentru noile modele Next Generation este sistemul standard de direcție prin joystick, care îi permite operatorului să comute (prin apăsarea unui buton) de la comenzile obișnuite levier/pedală la comanda prin joystick-ul din stânga. Direcția prin joystick oferă avantajul unui efort mai mic, cu un control mai bun. În plus, transmisia automată în două trepte este standard.

Siguranță & service
Structurile de protecție (ROPS, TOPS și Top Guard – Level I) promovează un mediu de lucru sigur pentru operatori. Toate comenzile sunt protejate printr-un sistem de blocare hidraulică, iar lămpile cu halogen de pe braț iluminează zona de lucru. Luminile opționale LED, față/spate, cresc vizibilitatea. Noile modele sunt ușor de transportat, având puncte de prindere pe cadrele șenilelor. Punctele de întreținere de rutină sunt accesibile de la nivelul solului prin ușile laterale, iar bateria nu necesită întreținere. Cabina înclinabilă permite accesul la principalele componente hidraulice.

MEq
By MEq martie 5, 2019 15:22

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest