Mercedes-Benz Unimog, în premieră la târgul Interforst 2018

MEq
By MEq iulie 21, 2018 14:06

Mercedes-Benz Unimog, în premieră la târgul Interforst 2018

În zona exterioară, la cea de-a 13-a ediție a târgului Interforst de la München, Mercedes-Benz Special Trucks este pentru prima dată prezentă cu un stand propriu. Sunt expuse variante specifice de vehicule și echipamente inovatoare pentru uz pe modelul universal Mercedes-Benz Unimog.

Unimog își demonstrează polivalența prin cele trei modele configurate pentru aplicații forestiere. Astfel, sunt expuse următoarele tipuri de vehicule: un Unimog U 529, echipat cu remorcă Fliegl cu punți tandem; un Unimog U 530 cu ampatament lung, echipat cu tocător frontal (dispune de un troliu frontal și o benă spațioasă); un Unimog U 530 cu cabină reglabilă pe înălțime (echipat cu macara profesională montată pe șasiu și tocător remorcat Jenz).

Rapid. Manevrabil. Tracțiune mare – calități specifice aplicațiilor forestiere
Ca vehicul purtător universal, profesional, cu o sarcină utilă ridicată și o bună capacitate de tractare, Unimog este disponibil pentru uz 365 de zile pe an, făcând față în mod fiabil unei mari varietăți de aplicații ce țin de managementul forestier. Dimensiunile sale compacte îl fac deosebit de manevrabil – un criteriu important în condiții de spațiu limitat, în lucrări de toaletare și întreținerie a pădurilor, a suprafețelor verzi și a rețelelor de drumuri forestiere. Datorită vitezei sale de deplasare de până la 80 km/h, Unimog ajunge rapid acolo unde este nevoie. Totodată, capacitățile sale remarcabile off-road îl ajută chiar și în cele mai dificile terenuri.

Oricând gata și pentru lucrări municipale
Unimog dispune de patru spații de prindere a atașamentelor în față și în spate, între punți și pe șasiu, permițând instalarea de echipamente și suprastructuri ușor demontabile. Acest lucru îl face un “all-rounder” ce poate face față în diferite lucrări și aplicații. În extrasezonul lucrărilor forestiere, poate fi utilizat și în aplicații municipale (de exemplu, transport, pe timp de vară, sau deszăpeziri, iarna). Eficiența sa în operare pe tot parcursul anului se datorează, în parte, consumului redus de combustibil și intervalelor lungi de întreținere de 1400 de ore.

Unimog U 529
Ampatamentul scurt de 3350 mm, combinat cu un unghi mare de virare îl fac foarte manevrabil. Puterea motorului de 210 kW (285 hp) îi permite să tracteze încărcături mari în remorcă la viteze compatibile limita pentru autostrăzi (atinge 80 km/h). Modelul U 529 (29 vine de la cei aproximativ 290 hp) respectă standardul european de emisii Tier 4 Final (LoF) pentru vehiculele agricole și forestiere. Datorită înregistrării sale LoF ca unitate tractor/ tractor agricol sau carrier, U 529 poate avea utilizări multiple. Modelele heavy-duty Unimog U 527, U 529 și U 530 sunt special concepute pentru sarcini mari de tractare.

Unimog U 530 L cu ampatament lung (3900 mm)
Acest vehicul nu impresionează numai în sectorul forestier, putând fi folosit și în alte lucrări diverse (amenajare teritorială, eliminarea deșeurilor, sarcini intermediare de transport etc). Tractarea unei remorci suplimentare este posibilă fără restricții. Indiferent dacă este utilizat în operații conexe de tăiere/recoltare a lemnului, aplicații de curățare a drumurilor/traseelor sau ca vehicul compact pentru lucrări de grădinărit/ amenajare a teritoriului/ construcții, toate componentele sale sunt optim coordonate. Cu tracțiune integrală, cuplu ridicat și hidraulică puternică, Unimog U 530 are ingredientele perfecte pentru transport. Bena are o capacitate de încărcare de bază de 15 mc, dar poate fi mărită la 55 mc în combinație cu o remorcă.

Unimog U 530 cu tocător Jenz HEM 583 Z și cabină reglabilă în înălțime
Pentru acționarea echipamentelor precum tocătorul Jenz HEM 583 Z este nevoie o putere mare (pentru tambur și alimentator). Aceasta este asigurată de cea mai puternică variantă de motor Unimog: OM 936 de 7,7 litri ce dezvoltă 220 kW (299 hp). Ampatamentul lui Unimog este de 3350 mm, asigurând o manevrabilitate excelentă în zonele împădurite, unde accesul este adesea dificil – un avantaj în timpul manevrelor de poziționare exactă a tocătorului în spații strâmte.

MEq
By MEq iulie 21, 2018 14:06

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest