Macaralele Grove pentru teren accidentat, sub motto-ul ”The Manitowoc Way”, la Bauma

MEq
By MEq aprilie 25, 2019 22:14

Macaralele Grove pentru teren accidentat, sub motto-ul ”The Manitowoc Way”, la Bauma

În 2018, fabrica Manitowoc din Niella Tanaro, Italia, a crescut producția de macarale Grove pentru teren accidentat cu intenția de a deservi mai bine clienții din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific, iar această capacitate sporită a fost pusă în evidență cu ocazia târgului internațional Bauma 2019. Printre numeroasele produse etalate, compania a expus și două macaralele pentru teren accidentat: una de 100 tone capacitate, GRT8100, și una de 51 tone capacitate, GRT655L. Modelul GRT8100 a fost produs la fabrica italiană, acolo unde, în viitor, Manitowoc intenționează să înceapă și construcția lui GRT655L.

Ambele macarale sunt, de asemenea, fabricate și la unitatea de producție din Shady Grove, Pennsylvania, S.U.A., însă compania a luat decizia strategică de a extinde capacitățile de producție din Italia ca urmare a programului ”Voice of the Customer”.

GRT8100 este cea mai mare macara Grove pentru teren accidentat construită în uzina italiană. Are o capacitate de 100 t și un braț principal din cinci secțiuni, extensibil până la 47 m, ce asigură o rază mai bună și o versatilitate mai mare. Macaraua include, de asemenea, sistemul Manitowoc Crane Control System (CCS) cu interfața sa ușor de utilizat, pentru o operare mai simplă și mai eficientă. Printre alte caracteristici se numără o cabină înclinabilă și diagrame de sarcină impresionante.

Cu opțiunile complete de extensie și inserție ale brațului, GRT8100 atinge o rază de 77 m (cea mai bună din clasa sa). Sunt disponibile două extensii (înclinabile) de 10, respectiv 17 m (manuale și hidraulice), precum și un braț prelungitor heavy-duty de 3 m, care poate fi înclinat (offset) la 40 de grade. Macaraua este dotată cu un motor Cummins QSB6.7 în 6 cilindri, supraalimentat, cu sisteme Cummins Compact Catalyst (CCC) și SCR. Motorul dezvoltă 205 kW @ 2500 rpm.

Modelul mai mic, GRT655L, este o macara de 51 tone capacitate, dar are capabilități asemănătoare. Are un braț de 43 m, cu cinci secțiuni, oferind un avantaj de 8 m peste cel mai apropiat model competitor. Datorită acestei lungimi de braț, raza maximă de lucru este de 36 m, iar capacitatea diagramei de sarcină este cu 80% mai mare decât la macaralele concurente, la acea rază. Capacitățile de excepție, manevrabilitatea și lungimea brațului – combinate cu amprenta sa compactă de 3 m / 12,8 m – fac aceast model ideal pentru companiile de închiriere, unde versatilitatea și flexibilitatea sunt considerente-cheie. Grove oferă, de asemenea, o versiune de braț normală, pe modelul GRT655. Este construit pe aceeași platformă ca și GRT655L, dar cu o secțiune de braț în minus, pentru o lungime totală a brațului de 34,8 m.

MEq
By MEq aprilie 25, 2019 22:14

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest