Liebherr va furniza reductoare planetare către producatorul italian de telehandlere Magni

MEq
By MEq iunie 11, 2018 16:20

Liebherr va furniza reductoare planetare către producatorul italian de telehandlere Magni

Divizia Liebherr Components și Magni Telescopic Handlers Srl, producătorul italian de manipulatoare rotative cu braț telescopic, au semnat un contract pentru livrarea de mecanisme de rotire pentru utilajele Magni. Astfel, Liebherr intră pe piața manipulatoarelor cu braț telescopic cu reductoare planetare în trei trepte, asigurând precizie și stabilitate utilajelor din seria RTH.

Cea mai obișnuită aplicație pentru manipulatoarele telescopice este aceea de a deplasa diferite sarcini către și din locurile în care un stivuitor convențional nu poate ajunge. Utilajele trebuie să fie capabile să țina încărcătura într-o poziție fixă și să rămână stabile. Soluția sistemului Liebherr constă într-o unitate fără recul de tip DAT 200, un motor cu piston hidraulic cu presiune ridicată și viteză mare de rotație, precum și frâne speciale. Sistemul asigură mașinilor o mai mare precizie și stabilitate și permite funcționarea mai sigură la înălțimi mai mari. Acest lucru este posibil datorită reductoarelor planetare coaxiale în trei trepte, care, comparativ cu unitățile într-o singură treaptă, asigură o mișcare mai ușoară a brațului.

Liebherr are o experiență îndelungată în domeniul tehnologiei mecanismelor de rotire – de exemplu, pentru mașinile de interveniție (pompieri) cu înălțimi operaționale de 64 m. „Calitatea optimizată a mecanismelor de rotire oferă o precizie mai mare în poziționarea sarcinilor. Acest lucru îi ajută pe clienții noștri să poziționeze brațul exact acolo unde este nevoie”, explică Enrico Menozzi, șeful diviziei Sales Drive Technology, Europa.

Magni Telescopic Handlers Srl este lider în producția de manipulatoare telescopice rotative, cu o experiență de peste cinci ani. Utilajele Magni RTH pot ridica sarcini până la 46 m, aceasta fiind în prezent cea mai mare înălțime operațională din lume pentru vehicule similare. Utilajele cu înălțimea de operare între 26 și 39 m sunt primele care vor fi echipate cu soluția de rotire Liebherr.

„Ca producător care mereu are ca scop echiparea mașinilor sale cu cele mai inovatoare, moderne și fiabile componente, suntem foarte mândri de această cooperare cu unul dintre cei mai buni producători mondiali de utilaje și componente. Aceste noi reductoare planetare garantează utilajelor noastre o precizie mult mai mare și o mișcare mai lină în timpul pivotării, precum și o mare precizie la frânare. Într-adevăr, posibilitatea de a beneficia de componente de la un astfel de producător nu poate decât să crească și mai mult calitatea noastră pe piață”, spune Eugenio Magni, Product Manager pentru Magni Telescopic Handlers S.R.L.
Liebherr programează producția de serie pentru a doua jumătate a anului 2018. În curând vor urma și motoare pentru telehandlerul RTH 6.46 SH, în prezent modelul cu cea mai mare înălțime operațională.

MEq
By MEq iunie 11, 2018 16:20

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest