Liebherr și-a prezentat noua macara mobilă LTM 1230-5.1 la evenimentul „customer days”

MEq
By MEq iulie 3, 2018 11:18

Liebherr și-a prezentat noua macara mobilă LTM 1230-5.1 la evenimentul „customer days”

Liebherr își descrie noua macara mobilă LTM 1230-5.1 în trei cuvinte: „Lungă, puternică și versatilă”, aceasta fiind prezentată cu ocazia evenimentului „customer days 2018” desfășurat la fabrica de producție din Ehingen. Principalele caracteristici sunt lungimea și capacitatea de ridicare a brațului telescopic. Modelul anterior, LTM 1200-5.1, avea unul dintre cele mai lungi brațe telescopice din această clasă de macarale de 72 m. Noua macara de 230 t nu numai că oferă o lungime suplimentară de 3 metri, dar și o capacitate medie de ridicare cu 20% mai mare. Pe lângă un vârf rabatabil multifuncțional este disponibil și un vârf fix (fixed jib) de 43 m. Inovațiile Liebherr VarioBase, VarioBallast, ECOmode și ECOdrive înseamnă că operatorii de macarale pot utiliza noul LTM 1230-5.1 cu mai mare siguranță și eficiență.

LTM 1230-5.1 este urmașul modelului de succes LTM 1200-5.1. Pentru dezvoltarea acesteia, Liebherr a avut ca obiectiv creșterea lungimii brațului, dar și a capacității de ridicare față de macaraua anterioară. Rezultatul: LTM 1230-5.1 oferă un braț telescopic extrem de lung și stabilește noi standarde în ceea ce privește capacitatea de ridicare. Cu o extensie de vârf cu zăbrele, înălțimea maximă la cârlig a fost mărită cu 10 m, până la 111 m. Noua Liebherr LTM 1230-5.1 este o macara ideală în terenuri neregulate și în lucrări cu înălțimi mari la cârlig (de exemplu, pentru ridicarea macaralelor turn sau pentru lucrări de întreținere a turbinelor eoliene).

Liebherr oferă o gamă largă și variată de vârfuri cu zăbrele pentru noua macara LTM 1230-5.1. Vârful variabil lung de 11,5 până la 22 m poate fi montat la unghiuri de 0°, 20° sau 40°. Vârful variabil poate fi furnizat opțional cu un sistem de reglare hidraulică ce îi permite să fie mobil în plan vertical între 0° și 40°, la sarcină maximă. Punctul de pivotare al vârfului rabatabil poate fi ridicat utilizând până la trei secțiuni cu zăbrele de 7 m, ce acționează ca extensii telescopice.

În ultimii trei ani, clienții de LTM 1250-5.1 au putut instala vârf lung fix, primul de acest fel din clasa macaralelor cu cinci axe, pentru a obține raze foarte mari (de exemplu, pentru ridicarea peste clădiri). Acest vârf cu zăbrele este de asemenea disponibil pentru noul LTM 1230-5.1: un braț fix de până la 43 m lungime poate fi realizat cu ajutorul unui adaptor suplimentar TF (o conexiune între brațul telescopic și brațul fix), o secțiune reductor și o piesă de cap. Extensiile zăbrelite existente sunt utilizate în acest scop. Acest vârf este în general reglabil hidraulic între 0° și 45° și, prin urmare, poate fi folosit ca vârf variabil (luffing jib).

Balastul maxim pentru noul LTM 1230-5.1 este de 72 t, la fel ca la modelul anterior, dar datorită sistemului VarioBallast, care poate fi ajustat de la 4,8 m la 5,7 m, capacitatea de ridicare la raze mari fiind semnificativ crescută comparativ cu LTM 1200-5.1 și cu LTM 1220-5.2.
Inginerii Liebherr au introdus premiata tehnologie VarioBase în centrul construcției structurale din oțel atunci când au creat conceptul pentru noua macara. Acest lucru a însemnat că noua macara LTM este prima care are o bază de sprijin asimetrică – cu lățimea de 7.4 m în față și 8.1 m în spate. VarioBase înseamnă că acum este posibilă generarea unor capacități de ridicare deosebit de ridicate, în special în zona de lucru din spate, peste calajele de 8.1 m lățime – calculate în timp real de controllerul LICCON. Această nouă facilitate digitală are o influență majoră asupra tehnologiei structurale a oțelului și îmbunătățește beneficiile clienților sub forma creșterii capacității de ridicare.

Toată puterea de care macaraua are nevoie vine de la un motor diesel Liebherr cu șase cilindri, ce dezvoltă 400 kW / 544 hp și un cuplu de 2.516 Nm. Motorul respectă deja standardul de emisii Satge V. Puterea este transferată către axele macaralei prin intermediul unei transmisii ZF TraXon cu 12 trepte. Această transmisie inovatoare oferă noi funcționalități și avantaje pentru operator și șofer. Modul ECO face ca vehiculul să fie mult mai confortabil și mai silențios datorită turației reduse a motorului. Mai mult, schimburile de viteze mai rapide asigură un interval mai mare de utilizare off-road. Șoferul macaralei dispune și de funcția „Suport Hill” pentru asistență la pornirea în rampă.
Liebherr a dezvoltat, de asemenea, un mod special pentru macaralele mobile în gama de detectare a sarcinii pentru a reduce costul de operare al macaralei, precum și emisiile de zgomot. ECOmode reduce la minim consumul de combustibil și emisiile de zgomot atunci când suprastructura macaralei lucrează.

MEq
By MEq iulie 3, 2018 11:18

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On GooglePlus