Liebherr introduce noua serie EC-B de macarale turn Flat-Top

MEq
By MEq martie 13, 2019 18:22

Liebherr introduce noua serie EC-B de macarale turn Flat-Top

În aprilie, la Bauma, Liebherr va prezenta noua serie de macarale turn Flat-Top. Trei dintre cele opt modele sunt echipate cu cabluri din fibre sintetice, motiv pentru care denumirea de produs include și termenul „Fibre”. Cablul din fibre are o durată de viață de patru ori mai lungă decât un cablu din fire de oțel, permițând noilor macarale să lucreze cu sarcini semnificativ mai mari. În plus, manipularea se face mai ușor în comparație cu cablurile din oțel.

Primele opt unități ale noii serii acoperă deja o gamă largă de servicii – de la macarale mici, city, la modele mari, cu capacități maxime de încărcare ce variază de la 6 la 16 t și capacități maxime la vârf de la 1,6 la 2,8 t – la rază maximă. În ce privește lungimea totală a brațului, unitățile sunt printre cele mai mari din clasa lor. 125 EC-B 6 atinge 58 m. Cele mai mari două macarale din serie, 340 EC-B 12 și 370 EC-B 12 Fibre, au fiecare o rază de până la 78 m. În plus, toate macaralele sunt optimizate în ceea ce privește asamblarea.

Macarale cu cabluri din fibre sintetice (fibre cranes)
La noua serie EC-B ies în evidență în mod special cele două modele 240 CE-B Fibre și 370 EC-B Fibre. Acestea sunt echipate cu cabluri din fibre soLITE de înaltă rezistență, dezvoltate de-a lungul a 10 ani de către Liebherr împreună cu producătorul de cabluri Teufelberger.
Întrucat cablul din fibre sintetice are numai o cincime din masa unui cablu din oțel, înfășurarea lui la ridicare este, de asemenea, mult mai ușoară în termeni de manipulare. În plus, întreținerea este mai puțin complicată, deoarece cablul din fibre nu necesită lubrifiere. De asemenea, siguranța operațională a fost mărită: elementele stratului exterior al cablului au ritmuri diferite de uzură – astfel, atunci când stratul roșu de sub înveliș devine vizibil, operatorul macaralei știe că este timpul să schimbe cablul.

Confort sporit
Cu un spațiu de peste 2 mp, noua cabină e mai încăpătoare decât orice cabină din seria anterioară EC-B. Datorită câmpului vizual mai mare, operatorul are o imagine mai bună asupra șantierului – un aspect crucial pentru siguranța șantierului. Elementele de operare sunt amplasate ergonomic, există numeroase spații de depozitare, precum și câteva prize/port-uri pentru alimentarea/conectarea device-urilor electronice (prize standard de 230V și port-uri USB).

Noul display face ca operarea funcțiilor cabinei și ale macaralei să fie mult mai ușoară și mai intuitivă: displayul multi-touch de 12 inch se asigură că toate dispozitivele din cabină sunt conectate în rețea. Aceasta înseamnă că toate setările de comandă (precum setarea sistemului ABB de limitare razei de operare și folosirea camerei video de pe cărucior) pot fi realizate prin intermediul display-ului. Cabina este disponibilă în trei variante: LiCAB Basic, LiCAB Air (cu aer condiționat) și versiunea premium LiCAB AirPlus (cu aer condiționat, geamuri duble și geamuri laterale înclinabile).

Structură optimizată
Mai multe detalii în partea superioară a macaralei au fost optimizate pentru transport și asamblare: Capul compact al noii serii EC-B, brațul și căruciorul sunt mai ușoare decât la seria anterioară. În plus, brațul este acum atât de îngust încât încap trei secțiuni pe remorca unui camion. Noile macarale au fost proiectate, de asemenea, cu racorduri rapide de asamblare pentru braț și contrabraț, pentru a face mai ușoară și mai sigură asamblarea.

Ca parte a noii serii, Liebherr a dezvoltat și un nou sistem de turn, 12 EC 125, pentru modelul 125 EC-B 6. Cu piloni de colț extrem de subțiri de 1,2 m, sistemul de turn 12 EC este deosebit de potrivit pentru șantierele de construcții cu restricții de spațiu. Sistemul de turn 12 EC vine în două capacități de ridicare: 12 EC 100 și 12 EC 125.
Primele opt macarale din noua serie EC-B sunt: 125 EC-B 6, 220 EC-B 10, 220 EC-B 12, 240 EC-B 10 Fibre, 240 EC-B 12 Fibre, 340 EC-B 12, 340 EC-B 16 și 370 EC-B 12 Fibre.

MEq
By MEq martie 13, 2019 18:22

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest