Hyundai Construction lansează excavatorul cu rază compactă HX130 LCR

MEq
By MEq februarie 27, 2018 23:21

Hyundai Construction lansează excavatorul cu rază compactă HX130 LCR

Gama HX de excavatoare pe șenile a fost lansată pentru prima dată în 2015 – fiind bine primită pe piață și punând utilajele de construcții Hyundai pe harta calității și a inovației. Iar presa de specialitate a apreciat noua gamă HX, numind-o un adevărat ”game changer”. Recent, Hyundai a lansat modelul HX130 LCR, cel de-al treilea excavator cu rază compactă (compact-radius) din seria HX a companiei. Utilajul de 13 t este disponibil și într-o a doua configurație standard, HX130 LCRD, care include o lamă frontală. Noul utilaj este al 15-lea excavator din seria HX.

Excavatorul HX130 LCR este acționat de un motor diesel Perkins 854F Tier 4 final / Stage IIIB de 73,6 hp (55 kW). Când vine vorba de performanță și productivitate, motorul și sistemul hidraulic al lui HX130 LCR sunt imbatabile. Motorul, cu filtru de particule diesel (DPF), oferă o putere și o eficiență optimă de combustibil, fără a necesita SCR, astfel că utilizatorii nu mai trebuie să fie preocupați de alimentarea cu AdBlue.

HX130 LCR are o masă operațională standard de 12,930 kg, în timp ce modelul LCRD are 13,560 kg. Atinge o adâncime maximă de săpare de 5.570 mm și o rază maximă de săpare de 8.220 mm, cu o forță de săpare a cupei de 10.369 kgf. HL130 LCR este echipat cu o cupă de 1,030 mm lățime, cu o capacitate standard de 0,59 m³.

Noul HX130 LCR acoperă un interval important în gama de excavatoare Hyundai. Cererea din piață este în creștere în această clasă operațională, în special pentru utilajele cu rază compactă care le oferă contractorilor versatilitatea de a lucra în spații limitate. Hyundai spune că HX130 LCR este o combinație de putere, performanță, confort și utilitate, dotat cu multe elemente de siguranță. Și ca toate utilajele Hyundai, noul excavator HX130 LCR are caracteristici de top.

Hyundai oferă sistemul opțional exclusiv AAVM (All-Around View) care asigură o vizualizare virtuală de 360°. Inclus în AAVM este sistemul IMOD (Intelligent Moving Object Detection), ce sesizează și avertizează operatorul atunci când se găsesc obiecte pe o rază de 5 m în jurul mașinii.
Ultimele tehnologii ale motoarelor, un design mai eficient de răcire pe verticală, un ambreiaj electronic eficient cu ventilator și inovații în sistemele hidraulice ale excavatoarelor din seria HX contribuie la o îmbunătățire globală a eficienței consumului de combustibil de până la 9% față de modelele anterioare.

Sistemul hidraulic avansat include inovatorul mod Boom Float, pentru un control mai bun al nivelării, modul Fine Swing, pentru un control sporit al sarcinii în timpul rotirii, și cicluri de lucru mai rapide cu 13% față de modelele anterioare. HX130 LCR oferă, de asemenea, o optimizare a puterii IPC (Intelligent Power Control) bazată pe cererea de sarcină, dar și modul Eco Breaker pentru debitul selectabil al pompei și consumul îmbunătățit de carburant, pentru atunci când lucrează cu ciocane hidraulice și alte atașamente. Combinația de timpi de ciclu mai rapizi și de mai multă putere generează creșteri de productivitate de până la 5%.

Îmbunătățirile la nivel de service includ accesul de la nivelul solului la filtrul de combustibil și accesul exterior la filtrul de aer al cabinei. Ca și la celelalte excavatoare din seria HX, ambele configurații ale lui HX130 LCR au garanție standard Hyundai de doi ani sau de 3000 de ore. Hyundai include, de asemenea, cinci ani de acces liber la sistemul său de management de la distanță Hi-Mate, care oferă o varietate de servicii de monitorizare și diagnosticare la distanță.

MEq
By MEq februarie 27, 2018 23:21