Hyundai CE și Cummins au dezvoltat un prototip de miniexcavator electric

MEq
By MEq octombrie 30, 2018 18:28

Hyundai CE și Cummins au dezvoltat un prototip de miniexcavator electric

Pe baza parteneriatui pe termen lung al celor două companii, Hyundai CE și Cummins au convenit să colaboreze pentru proiectarea și dezvoltarea de miniexcavatoare acționate electric pentru piața utilajelor. Acționat de module de acumulatori *BM4.4E Cummins (de 4,4 kWh fiecare), excavatorul de 3,5 tone este proiectat să aibă o autonomie de lucru echivalentă cu durata unei ture complete de opt ore și să se încarce în mai puțin de trei ore. Utilajul lucrează complet fără emisii de noxe și reduce substanțial zgomotul, fiind ideal în construcții în zone urbane și periurbane.

„Pe măsură ce vehiculele electrice continuă să-și extindă cota pe piața autovehiculelor, observăm cum electrificarea sistemelor de acționare este văzută de mulți ca o soluție ecologică și sustenabilă din punct de vedere economic pentru utilajele de construcții”, a declarat D.S. Kim, Senior Executive Vice President & CTO la Hyundai CE. „HCE anticipează că miniexcavatoarele, care lucrează în medii urbane, în vecinătatea zonelor rezidențiale, vor fi un prim candidat pentru electrificare, astfel încât, în viitorul apropiat, să îndeplinească cerințele de emisii zero și zgomot redus”.

„Acest miniexcavator electric este o celebrare a viitorului utilajelor electrificate pentru construcții – îmbinând punctele forte ale versatilului excavator Hyundai cu soluțiile Cummins de acumulatori litiu-ion și expertiza integrării lor pe utilaje”, a declarat Julie Furber, director executiv – Electrified Power. „Cummins s-a angajat să fie un pionier în ceea ce privește viitorul acționării electrice și suntem nerăbdători să continuăm colaborarea cu companii precum HCE pentru proiectarea și testarea celor mai noi tehnologii din industrie”.

Pe măsură ce zonele urbane din întreaga lume extind standardele de emisii zero pentru vehiculele de tranzit, incluzând totodată și utilajele mici și mijlocii de construcții, clienții noștri sunt în căutarea unor produse electrificate care să corespundă sau să depășească fiabilitatea și performanțele modelelor similare diesel. Utilajul prototip va fi testat pentru optimizarea performanțelor, verificarea solidității structurale și creșterea gradului de comercializare.

*Despre BM4.4E: Excavatorul conține opt module BM4.4E conectate în serie pentru a furniza o putere totală de 35,2 kWh. Montate la baza excavatorului, modulele de acumulatori proiectate și construite de Cummins utilizează tehnologia Li-ion pentru a obține o densitate ridicată de putere și o tehnologie proprie de control, astfel încât să mențină capacitatea bateriei pentru un interval mai mare de emisii zero. Designul modular permite construirea și alinierea sistemului la regimul de exploatare al excavatorului.

MEq
By MEq octombrie 30, 2018 18:28

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest