Hidromek a prezentat la Bauma 2019 excavatorul compact 100% electric HICON 7W

MEq
By MEq mai 6, 2019 18:14

Hidromek a prezentat la Bauma 2019 excavatorul compact 100% electric HICON 7W

Hidromek urmează trend-ul pieței și abordează segmentul mașinilor electrice, creând un nou brand pentru această categorie. HİCON 7 W, despre care constructorul afirmă că este un utilaj smart, economic și ecologic, a fost dezvoltat ca un excavator urban 100% electric și a fost prezentat la Bauma 2019. La noul HİCON 7W, nu numai motorul, ci și întregul sistem diferă față de utilajele standard.

Utilajul are un motor electric și un set de acumulatori, iar sistemul hidraulic este proiectat special pentru el. HİCON 7 W stochează energia în baterii litiu-ion de generație nouă. Spațiul HV (înaltă tensiune) în care sunt amplasați acumulatorii este protejat și se află în spatele utilajului, oferind astfel siguranță mașinii și a utilizatorului. Punctele de service sunt grupate sub capota cu deschidere electrică, pentru a fi ușor ajuns.

HICON 7 W este un excavator urban!
Excavatorul 100% electric HİCON 7 W este ecologic, mai silențios și mai eficient datorită motorului electric. Având emisii zero și dimensiuni compacte, utilajul poate fi folosit lejer în diferite zone ale orașului. Mai mult, utilizatorii pot lucra în spații interioare, în grădini și parcuri, pe șantiere de construcții urbane, în tuneluri și lucrări subterane.

Faptul că nu folosește combustibil fosil, consumul eficient de energie și costurile reduse de întreținere sunt caracteristici care îl fac un utilaj economic. O încărcare completă oferă o autonomie de lucru de 8 ore. De asemenea, priza standard permite auto-încărcarea completă în 3 ore de la stațiile de încărcare auto. Este disponibilă și o opțiune de încărcare rapidă, în 30 de minute, sau acasă ori într-un garaj, cu prize corespunzătoare.

Ia pulsul orașului!
Încorporând o tehnologie smart, HİCON 7 W poate interacționa cu mediul înconjurător prin intermediul ecranului din spate. Acesta transmite informații despre împrejurimile mașinii pentru o conducere sigură prin sistemul „Environmental Safety” – primul și singurul din lume, special dezvoltat pentru HİCON. Când o persoană sau un vehicul se apropie de utilaj, pe ecranul din spate apare un mesaj de avertizare pentru aceștia. Datorită acestui sistem, prin intermediul ecranului informativ din spate, utilajul poate afișa mesaje de avertizare și în condiții meteo nefavorabile. De asemenea, la deplasarea pe drumuri, avertizează șoferul din spate în situații precum frânarea bruscă.

Mai mult, printr-o linie laser roșie prevăzută la o distanță de 5 m de utilaj, HİCON 7 W atrage atenția persoanei sau vehiculului care se apropie de el. În plus, viteza mașinii este vizibilă pe acest ecran din spate. Datorită unui sistem solar, utilajul continuă să afișeze informații pe ecranul din spate prin modul Safety Sleep. Ecranul poate fi utilizat timp de 24 de ore non-stop, iar informațiile precum data, ora și vremea pot fi și ele afișate.

Utilizarea lui HİCON 7 W este foarte ușoară datorită subsistemelor sale. Cu ajutorul joystick-urilor ergonomice, toate funcțiile de operare sunt la îndemână, cabina oferind un ambient similar unei mașini de oraș. Informațiile utilajului se pot verifica, iar setările se pot personaliza prin intermediul display-ului tactil de 8 inch din cabină. Tot din display se poate controla mediul de lucru înconjurător.

MEq
By MEq mai 6, 2019 18:14

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest