Durabilitate şi performanţe cu procesorul 20RH

MEq
By MEq mai 25, 2016 14:12

Durabilitate şi performanţe cu procesorul 20RH

În exploatarea lemnului, recoltarea masei lemnoase reprezintă primul proces parţial (tehnologic şi de muncă) în care arborii sunt doborâţi, curăţaţi de crengi şi secţionaţi. Experienţa vastă în domeniul tehnologiei forestiere a producătorului finlandez Kesla îi oferă o expertiză superioară ca dezvoltator de capuri procesoare pentru harvestere, având o gamă vastă ce cuprinde atât procesoare cu role (roller heads) pentru antrenarea lemnului rotund, cât şi cu cursă longitudinală înainte-înapoi (stroke harvester heads), realizată cu ajutorul fălcilor de prindere şi a unui braţ extensibil hidraulic.

Kesla este un pionier în echiparea de excavatoare pentru recoltat, cunoscând în profunzime aproape toate mărcile de excavator și cerințele lor speciale. De asemenea, este lider de piață şi când vine vorba de tehnologia procesoarelor cu cursă longitudinală înainte-înapoi (stroke harvesters), iar o selecție largă de macarale special concepute pentru recoltat completează gama de produse Harvester.
Capurile procesoare sunt proiectate pentru a face faţă celor mai extreme condiţii de lucru, având materiale şi componente de calitate, precum şi un design care să le asigure fiabilitate şi întreţinere uşoară. Totodată, gama de accesorii include o linie cuprinzătoare de rotoare şi role de antrenare a lemnului. Aceste echipamente hidro-mecanice sunt comandate de un calculator electronic şi se ataşează maşinilor forestiere specializate în recoltarea lemnului şi excavatoarelor pe şenile sau pneuri. Ele realizează întregul proces de recoltare a masei lemnoase, de la doborât şi până la procesarea fusurilor şi trunchiurilor arborilor (curăţat de crengi şi secţionat).

20RH
Kesla 20RH este un cap procesor cu role de antrenare, agil şi rapid, atât în condiţiile de exploatare din rărituri, cât şi din cele de produse principale, unde diametrul mediu al arborilor este sub 30 cm. Deschiderea maximă a cuţitelor este de 45 cm. Având în vedere clasa de gabarit, această construcţie relativ uşoară dezvoltă forţe de antrenare a truchiurilor şi forţe de tăiare remarcabile. Cele 4 cuţite conferă funcţionalităţi excelente în manipulare şi o calitate superioară a operaţiei de curăţire de crengi. Echipamentele adiţionale includ sistemele ProCon şi HydCon, sistemul de tensionare automată a lanţului de tăiere, precum şi sistemele de colorare sau tratare a cioatelor. Pentru valorificarea biomasei, capul procesor 20RH poate fi, de asemenea, echipat cu sistemul de tăiere Kesla ProAX. Acest model de cap procesor este recomandat pentru harvestere pe pneuri sau excavatoare de 8 – 13 tone.

Specificaţii tehnice:
Diametrul maxim de tăiere: 450 mm
Deschiderea maximă a rolelor de antrenare: 450 mm
Diametrul maxim al cuţitelor: 330 mm
Forţa de antrenare a rolelor: 19 kN
Presiunea de lucru: 210 – 240 bar
Debitul de lucru: 170 – 200 l/min

MEq
By MEq mai 25, 2016 14:12

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On GooglePlus