Doppstadt testează motoare Volvo Penta pentru tocătoarele sale mobile

MEq
By MEq iulie 12, 2016 14:30

Doppstadt testează motoare Volvo Penta pentru tocătoarele sale mobile

Compania germană Doppstadt testează prototipuri cu motoare Volvo Penta pentru două dintre tocătoarele sale forestiere mobile, care să se potrivească pieţelor ce aderă la standardele de emisii Stage II/Tier 2 şi Stage IV/Tier 4 Final. Doppstadt produce tocătoare, separatoare și mașini de amestecare ce pot prelucra lemn, deșeuri comerciale, pământ excavat, biomasă și deşeuri reziduale, pentru uz industrial și industria de reciclare.

„Suntem în discuţii avansate cu Volvo Penta cu privire la ce ne dorim şi testăm împreună aceste prototipuri. Am avut un plan ce vizează aspecte precum cuplul, turaţia și consumul de combustibil și am luat decizii pe baza acestora. Am hotărât să colaborăm şi să folosim aceste motoare, deoarece credem că sunt fiabile şi puternice, potrivindu-se profilului utilajelor noastre. În urma testelor împreună cu Volvo Penta, optimizăm transmisia pentru a obţine un utilaj eficient, cu un consum redus de combustibil și de înaltă performanță”, a spus Daniel Kürten, manager de produs la Doppstadt.

Motorul Volvo Penta TAD1643VE Stage II/Tier 2 este testat pe tocătorul mobil DH910 SA montat pe şasiu cu 3 axe de tip semitrailer, care este cel mai puternic model din gama sa. Utilajul produce aşchii mari din lemn, ce ard mai bine decât cele mărunte. Are o capacitate de alimentare cu lemn solid de 150 m³/h şi poate fi încărcat de un manipulator de materiale. Tocătorul este folosit în industria forestieră şi în producerea de biomasă.
Doppstadt testează pe tocătorul său DH910 SA-B atât motorul Stage II / Tier 2 TAD1643VE, cât și pe cel Stage IV/Tier 4 Final TAD1672VE. Este o soluţie logică, deoarece are bază aceeași platformă de motor – prin urmare, există compatibilitate la nivelul instalării componentelor electrice și al designului compartimentului motorului.

„Ei [Volvo Penta] dispun de o soluţie destul de simplă pentru standardele Stage II şi Stage IV, care este uşor de instalat şi lucrează bine împreună cu sistemul de control de pe maşinile Doppstadt. Pe viitor încercăm un parteneriat pentru a echipa cu astfel de motoare utilaje destinate reciclării, sectorului forestier și producției de biomasă”, a mai spus Kürten.
„Ne trebuie maşini care să aibă timpi inactivi minimi şi care să poată fi servisate oriunde. Utilajele noastre sunt foarte puternice şi robuste şi asigurăm clienţilor noştri cele mai bune soluţii şi service. La fel şi Volvo Penta. Reglementările privind emisiile sunt o mare provocare pentru noi. Trebuie să fim pregătiţi pentru viitor şi suntem nerăbdători s-o facem. Avem o relaţie bună cu Volvo Penta. Dacă apare vreo problemă, lucrăm împreună pentru a găsi soluţia, iar ei ne oferă un sprijin real.”

MEq
By MEq iulie 12, 2016 14:30