Deutz aprobă motoare pentru utilizarea pe combustibili alternativi

MEq
By MEq noiembrie 21, 2017 22:33

Deutz aprobă motoare pentru utilizarea pe combustibili alternativi

Deutz a aprobat funcționarea pe combustibili alternativi pentru cea mai recentă generație a gamei sale de motoare TCD. Acest lucru va reducere semnificativ amprenta de carbon a motoarelor cu combustie internă și chiar va avansa perspectiva folosirii unor astfel de motoare pe o bază neutră de carbon. Pentru Deutz, acesta reprezintă următorul pas logic în dezvoltarea de sisteme de propulsie durabile și eficiente. Împreună cu portofoliul său de motoare electrificate, în cadrul strategiei E-Deutz, Deutz caută să fie lider de piață în domeniul motoarelor inovatoare.

Utilizarea exclusivă a motoarelor electrice este deja o opțiune viabilă în gama de puteri reduse, însă pentru aplicații medii și grele (heavy-duty), ce implică utilaje pentru construcții sau tractoare, încă nu există un înlocuitor adecvat al motorului cu combustie ca sursă primară de putere. În timp ce versiunea electrică poate îmbunătăți eficiența ca parte a unui sistem hibrid și permite o reducere a dimensiunilor motorului cu combustie internă, există încă un potențial considerabil pentru îmbunătățirea motoarelor convenționale prin alegerea unor combustibili diferiți (alternativi).

Deutz a aprobat ca seria de motoare TCD 2.9 / 3.6 / 4.1 / 6.1 / 7.8 / 12.0 / 16.0, conformă cu standardul Stage IV / Tier 4, precum și toate motoarele Deutz mai vechi, fără sistem de post-tratare a gazelor de evacuare, să poată funcționa cu combustibili diesel parafinici și biodiesel sau amestecuri de biodiesel. Termenul de combustibil diesel parafinic cuprinde o gamă largă de produse.

Uleiurile vegetale hidrogenate (HVO) sunt în prezent produse la scară comercială din uleiuri vegetale durabile și grăsimi reziduale. În viitor, „e-carburanții” vor deveni parte a mixului care va permite motoarelor să funcționeze pe o bază eco, neutră din punctul de vedere al carbonului, utilizând energia regenerabilă. Datorită compoziției sale chimice, combustibilul diesel sintetic produs prin această metodă poate fi amestecat și utilizat cu motorină în orice raport. „E-carburanții” și strategia E-Deutz se potrivesc perfect. Deutz avansează ambele tehnologii în scopul minimizării amprentei de carbon.

Ideea ce stă la baza folosirii biodieselului este reducerea emisiilor de CO2. În Europa, biodieselul se bazează în primul rând pe uleiuri vegetale și grăsimi reziduale. Clienții finali care folosesc combustibili alternativi nu doar ajută la protejarea mediului, ci au și avantaje fiscale, care variază de la o regiune la alta.

MEq
By MEq noiembrie 21, 2017 22:33