Design robust și un flux controlat de material, pentru cupele cu descărcare laterală Cat

MEq
By MEq septembrie 24, 2018 14:21

Design robust și un flux controlat de material, pentru cupele cu descărcare laterală Cat

Cupele cu descărcare laterală Cat – concepute pentru a fi utilizate pe miniîncărcătoare pe șenile, încărcătoare tot-teren, încărcătoare compacte pe șenile și încărcătoare frontale compacte – colectează și transportă materiale precum rumeguș, nisip, mulci și pământ vegetal, apoi le descarcă folosind o bandă transportoare prin intermediul unor deschideri reglabile (clapete) de o parte sau alta a cupei. Un mixer asigură circulația continuă a materialului pe banda transportoare. Reglarea vitezei benzii și a deschiderii ușilor controlează volumul de material descărcat și zona acoperită. Caracteristicile cupei cu descărcare laterală (de la Caterpillar) recomandă acest echipament pentru aplicații variate, precum agricultură, construcții, amenajare teritorială, întreținerea drumurilor și manipularea materialelor (mai sus amintite).

Banda de transport din cauciuc – cu un design heavy-duty și un dispozitiv de tensionare reglabilă – este concepută pentru durabilitate pe termen lung și funcționează eficient la descărcarea materialului pe stânga sau pe dreapta. Două motoare hidraulice montate extern, reversibile, acționează direct banda transportoare, eliminând orice mecanisme de transmisie intermediare. Deschiderile special concepute în podeaua cupei permit ca orice rest rămas în cupă să fie eliminat, prevenind acumularea sub bandă. Cupele cu descărcare laterală proiectate pentru utilizare intensă în nisip sau alte materiale mai grele, au un deflector intern pentru a reduce solicitarea benzii.

Ansamblul de amestec, acționat direct de un al treilea motor hidraulic cu cuplu mare, are rolul de a reduce blocarea materialului în cupă, asigurând fluxul constant pe bandă. Paletele mixerului sunt disponibile în configurații pentru nisip și rumeguș; cele pentru nisip au un design drept care exercită o forță mai mare pentru a împinge materialul dens, iar cele pentru rumeguș au un design mai agresiv, care folosește niște furci/gheare ce ajută la mărunțirea materialului și la reducerea greutății pe bandă.

Clapetele de evacuare reglabile manual, câte una pe fiecare parte a cupei, reglează volumul de material descărcat. Acestea sunt construite din plăci groase de metal pentru a avea durabilitate. Ca o funcție suplimentară de siguranță a cupelor cu descărcare laterală Cat, pe latura dinspre utilaj este sudată o treaptă zimțată care înlesnește accesul (intrarea și ieșirea) spre cabină.

MEq
By MEq septembrie 24, 2018 14:21

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest